Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen Expositie Vera Krant n.a.v. allerlaatste editie

Expositie Vera Krant n.a.v. allerlaatste editie

De Vera Krant houdt na 38 jaar op te bestaan en wordt geëerd met een expositie.

Vera: offset laatste Vera KrantFoto: het offsetten van de finale editie van de Vera Krant (© Vera, Groningen)

Nadat in juli 2013 bekend werd, dat de Vera Krant na 38 jaar ophoudt te bestaan, verschijnt dinsdag 14 januari 2014 het laatste exemplaar van de krant. De Vera Krant - Historische Finale Editie is inmiddels op de Vera-zolder gedrukt na maanden van voorbereiding. Het zal een eerbetoon zijn aan de krant zelf, de medewerkers ervan en de muzikale historie van Vera.

Benieuwd hoe dit collectors-item eruit gaat zien? Vanaf dinsdag ligt deze in de schappen én is er een expositie ter eer en glorie van de krant. Van 14 t/m 18 januari opent de voorkamer dagelijks van 13u tot 17u en kun je onder het genot van een drankje de expositie bekijken.

De officiële opening van de expositie op maandag 13 januari is alleen voor genodigden. Vanaf 18.15u is Vera dan vrij toegankelijk en zal My Friend Television in de kelderbar spelen, de band rond Ricky van Duuren.

Tevens presenteert Het Verhip een Strip museum in de hal van Vera werk van diezelfde Vera Krant huis-striptekenaar Ricky van Duuren alias Fearless Cartooneer en striptekenaar Marc 'scared shitless' van der Holst.