Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen In memoriam: Theo Hoekstra

In memoriam: Theo Hoekstra

Hoekstra was vanaf de jaren '30 actief in dansorkesten en combo's als The Footwarmers, The Rhythm Club en The Plus Fours.

Theo Hoekstra met saxofoonOp donderdag 20 maart jl. is de Groninger saxofonist Theo Hoekstra op 97-jarige leeftijd overleden. Hoekstra speelde vanaf de jaren '30 onder meer in The Footwarmers, The Rhythm Club en The Plus Fours. Met deze dansorkesten en combo's trad hij regelmatig op in stad en ommeland. Naast saxofoon beheerste hij diverse andere blaasinstrumenten alsmede viool.

Na de Tweede Wereldoorlog pikte hij met The Rhythm Club de draad weer succesvol op met optredens tot in Duitsland. Ook werd hij gevraagd bij andere orkesten en speelde zo samen met grote namen uit de Groninger muziekwereld: Roelof Stalknecht, Benny Behr, Joop Beerta en anderen. In de jaren '60 volgde de uitnodiging te komen spelen op de 'Nieuw Amsterdam', een enorm passagiersschip van de Holland-Amerika lijn.

Lees hier het uitgebreide artikel dat enkele jaren geleden is gemaakt n.a.v. een interview met Theo Hoekstra over zijn leven.