Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen Het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival door de jaren heen.

Bevrijdingsfestival per jaar

Op 5 mei Bevrijdingsfestival 2014vindt sinds 1991 het Bevrijdingsfestival plaats in het kader van de landelijke viering. Natuurlijk wordt bevrijdingsdag in Groningen ook voor 1991 met muziek gevierd. De informatie die Poparchief Groningen tot dusver heeft weten te vergaren, vertoont nog wat hiaten. Aanvullingen van de lezers zijn van harte welkom!

Kijk op onze site op het Bevrijdingsfestival, en klik daar op het kopje 'per jaar'. Daar vind je een overzicht  van alle informatie rond "Bevrijdingsdag feestjes", die wij tot nu toe hebben verzameld.

Ook als er "Afbeelding ontbreekt" is aangegeven is er "daarachter" wel informatie aanwezig.

Die informatie kan bestaan uit: tekst, allerlei Artwork, links naar krantenartikelen (bv. 1975), foto's (bv 1985, het feestje was toen in de Oosterpoort ) en filmpjes (2010 t/m 2013)

 Het programma voor 1970 zag er b.v zo uit:  In 1970 wordt ter gelegenheid van het vijfde lustrum van de bevrijding flink uitgepakt. De Vismarkt wordt die dag Vrijheidsmarkt, met als thema "Vrijheid ook voor de ander". Er staan kramen van actiegroepen, voorlichtingsclubs en politieke stromingen, er is een speakers corner, theater en veel muziek. Er gaan geruchten over verkoop van marihuana door Chappaqua en neuken in het openbaar door leden van "Sex en Oproer", maar dat blijkt loos alarm. Op en rond de Grote Markt en Vismarkt wordt op vier podia populaire muziek gespeeld door: een naamloos Surinaams orkest, The Music Stars, het Noorder Ballroom Orkest, Act of God en als landelijke toppers The Buffoons en Neerlands Hoop in Bange Dagen in de Korenbeurs. In de Harmonie staan in het middagprogramma Anneke Grönloh, Tobi Rix en Willy Weits.  's Avonds spelen er The Seaside Six en als uitsmijter de bekende Engelse band The Fortunes.

Bevrijdingsfestival 1996Bevrijdingsfestival 1992Bevrijdingsfestival 1999