Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen Gitarist, zanger en componist Jan Jansen. 11 oktober 1949 / 11 juli 2010

Gitarist, zanger en componist Jan Jansen. 11 oktober 1949 / 11 juli 2010

Jan Jansen Jan Jansen maakt als gitarist vanaf de jaren tachtig deel uit van verschillende Groninger bands. Zo is hij onder meer te zien met Holy Shit, Pitbull Duo, The Rebel Yell, Hungry Hearts, The Blue Hearts en Wicked Path of Sin.

 

 

 

 

 

 

Holy Shit speelt stevig recht voor zijn raap rock and roll. Vet Amerikaans noemen ze het zelf. 'Dirty Herrie' is een andere benaming. Holy Shit

 

 

 

 

 

 

Pitbull Duo  Het 'vermaarde' Pitbull Duo bestaat uit Gerard Gomes en Jan 'Johnny' Jansen. Vooral in de zomer 'romen' de twee de terrassen in stad en ommeland af en verrassen vriend en vijand op bijtende maatschappelijk teksten. "Het is allemaal eigen werk dat we spelen en de teksten en muziek zijn recht op de man af" verklaart Gerard ook een beetje de naam van het duo. Een zekere volharding en agressie zijn ook elementen van het Pitbull duo.
The Rebel Yell ontstaat rond 1983 en speelt op de groepenpresentatie op 30 april 1984 in de Oosterpoort. De groep maakt keiharde rock 'n roll. Niet iedereen waardeert dat, maar de groep heeft toch een goede reputatie door hun wervelende optredens.Rond 1985 wordt de groep opgeheven. Jan en Hendrix zien we terug in Hungry Hearts. Bandleden: Jan "Go Johnny Go" Jansen - gitaar,Hendrix Koers - basgitaar, Louis - zang, Ivan (The Butcher) - drums. Rebel Yell

 

 

 

 

 

Hungry Hearts The Hungry Hearts wordt in september 1984 gevormd door een aantal Groninger popmusici die inmiddels ook al in andere bands gespeeld hebben. De groep pretendeert (naar eigen zeggen) het Groninger Springtij voort te zetten, door rock & roll zo te spelen ‘dat hun kloten er bijkans verschroeid van raken’ aldus het hoesje van de cassette Hurt. Deze cassette is uitgebracht op het BIG BUX label van Crimes of Nature zanger Bill Mensema.
The Blue Hearts, is in feite The Hungry Hearts.(een bluegrass hobbygroep).De groep maakt in eigen beheer in 1998 een dubbel CD, één met live-opnamen en een studio CD. Ook is er een singel uitgebracht met 3 nummers: The train that took my girl from town, Grasshopper Breakdown en Can’t you hear me calling. The Blue Hearts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wicked Path of Sin The Wicked Path of Sin ontstaat in 1989 doordat Henk & het Huis-bandleden Tuppus Wanders en  Piet Klein Ganseij ook als duo gaan optreden en bluegrass gaan spelen.Tijdens hun eerste optreden in De Walrus ziet Hendrik Koers van The Blue Hearts hen stuntelen en besluit als bassist mee te gaan doen. Ook Jan Jansen, gitarist van The Blue Hearts wordt gevraagd en Wicked Path of Sin is een feit. De groep speelt een soort punky-speed-bluegrass en heeft groot succes bij feestvarkens en bij bluegrasskenners.De groep doet veel optredens in clubcircuits, kleine zaaltjes en festivals.In 1991 staat de groep op het circuit van Zandvoort en wint daar de KRO's Country Award van Ruud Hermans radioprogramma Country Time. De band is zeer vereerd. Er zijn nooit platen gemaakt. Wel is een cassette opgenomen door Thee J Johanz in Simplon.In 1998 is van een aantal opnames en live opnames een dubbel CD samengesteld welke in eigen beheer beperkt is verschenen.In 1994 stopt de band.

bandledenpic.JPG Jan Jansen komt tijdens zijn bezoek aan Tibet in 1995 in contact met Tibetaanse gevangenismuziek. Om het westen te laten horen wat er aan de hand is in Tibet maakt Jansen van de Tibetaanse gevangenisliederen een engelstalige CD "When Justice sleeps" met de gelegenheidsgroep Partners in Crime.  Met de CD gaat hij naar Noord India, waar hij een ontmoeting heeft met de verbannen Dalai Lama, die hem steunt in zijn actie.In 2004 krijgt Partners in Crime veel aandacht doordat Jansen veel in de kranten verschijnt met dit initiatief. De cd is overigens nooit officieel gereleased. In november 2005 weet Jansen opnieuw de krant te halen met nieuwe opnames uit Tibet.Jan Jansen overlijdt op zondag 11 juli 2010 aan een hartaanval. Hij is 60 jaar geworden.

 

 

Jan Jansen