Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen ES/NS 2018 gefotografeerd voor Poparchief door Rezien.

ES/NS 2018 gefotografeerd voor Poparchief door Rezien.

Cari Cari Levend in Londen, Tokyo, Hamburg en Melbourne stal Cari Cari stukjes en beetjes uit iedere stad en destilleerde alles in hun karakteristieke geluid toen ze eind 2016 terugkeerden in thuisland Oostenrijk. Het duo is gedoopt tot "de liefdesbaby van The Kills en The XX" (IndieShuffle) "met een snufje Morricone" (FM4) en "de rauwe gruis van Cat Power" (BestBefore). Single 'Nothing's Older Than Yesterday' bracht ze eindelijk serieuze erkenning in Oostenrijk en Duitsland. Het eerste volledige album moet begin 2018 uitkomen.

"De Raad Van Toezicht is hot" (jazzism) the band played all major Dutch Jazz festivals and is De Raad van Toezichtknown for their energetic performances mixing funk, jazz, rock, Latin and Afrobeat, creating their version of contemporary "jazz". The 12-piece Line-up is extraordinary: a double rhythm section and a 3 to 4 piece horn section reinforced with a violin. Making the most out of the colourful line up of instruments, their music features strong grooves from all over the world sounding refreshing and blasting every show. 2017 De Raad released their debut album "De Raad" followed by an extended festival and club tour. The on-going attention reached its summit when De Raad Van Toezicht gave a mind-blowing performance at De Wereld Draait Door; the most significant live talk show in The Netherlands. 2018 a new album is in preparation meanwhile there is a long list of invitations for festivals and club concerts.

Hannah Williams Hannah Williams is een wervelwind van soul, liefde, lust en boosheid, die elk podium aan flarden speelt. In de voetsporen van Amy Winehouse en Adele is deze Britse soul-zangeres hier om populaire muziek naar haar hand te zetten. En ze wordt geruggensteund door een uitmuntende band met een selectie van de beste muzikanten die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft: The Affirmations. Aanbid het gospel op hun album Late Nights & Heartbreak.

De 24-jarige Deense songwriter IAMJJ worstelt met de grootste thema's in zijn oprechte nummers. En hij durft de grootste namen te noemen als bronnen van inspiratie: Nick Cave en Leonard Cohen uit de wereld van muziek.  I am DDB  Damien Hirst en Tal R uit de wereld van beeldende kunsten. De melancholie die je in IAMJJ's muziek hoort is treffend en het is moeilijk te geloven dat hij Deens is en slechts 24. En toch is het zo.


Kensington Popprijs 2017 naar Kensington!
Kensington heeft de Popprijs 2017 gewonnen. Kensington nam de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 20 januari 2018 tijdens Noorderslag in ontvangst. Kensington
Uit het juryrapport: "De band uit Utrecht verkocht eind november de Ziggo Dome maar liefst vijf keer uit. Een ongekende prestatie, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat Kensington daarmee hun aantal uitverkochte Ziggo Dome-concerten tot tien zag stijgen. In vierentwintig maanden tien keer zo’n immense zaal uitverkopen, dat mag beslist uniek heten." Sinds de oprichting in 2005 heeft Kensington alles in eigen hand gehouden. Die onafhankelijke, Do It Yourself (DIY) mentaliteit heeft de jury meegewogen in haar oordeel. 

Kraantje Pappie Alex van der Zouwen is als Kraantje Pappie in acht jaar uitgegroeid tot één van de grootste rappers van Nederland. Zelf zegt hij het weer te kunnen veranderen met de kracht van zijn geest. Zeker is dat er sinds de release van debuutalbum Crane, met klapper 'Waar Is Kraan', geen maat meer op de Groninger staat. Kraantje Pappie Met de producers van Nightwatch (Noisia) creëerde hij een feilloos en eigen elektronisch geluid, wat hij met mc Fiddox en DJ Nitty Wow vertaalde naar talloze optredens van Rock Werchter tot Lowlands en Pinkpop en een onschendbare live-reputatie.

'Roots driven hypnotic dance music' is hoe het Amsterdamse trio hun sound omschrijft. My    Baby's muziek is van swampblues geëvolueerd tot een meer psychedelische, tribal geluid op     My Baby recent album Prehistoric Rhythm.De band, bestaand uit Cato en Joost van Dijck en Daniel 'Da Freez' Johnston uit Nieuw Zeeland, heeft Europa stormenderhand veroverd sinds debuut Loves Voodoo! en ESNS 2014. Ze keren terug in het spoor van de derde plaat en een indrukwekkende Europese tournee.

Met This Heavy Sea verkozen tot 'beste album van 2013' door de Zwitserse omroep SRF en een tour in China in 2014, dook One Sentence  Supervisor in een veelbelovende toekomst. OSS One SentenceSupervisorroept de spoken van de eighties op met hun catchy, mistige new wave-pop. Een heelal waarin alomtegenwoordige synthetische geluiden samenkomen met gespannen repetitieve ritmes. Hun obsessieve melodieën spelen tussen schaduw en licht, en zijn aangezet met psychedelische kleuren die zich ontplooien als ware het een hemelse trap naar het denkbeeldige. Eind 2016 brachten ze tweede plaat Temporär Musik 1-13 uit via Oh, Sister! Records.

Ongelofelijk eclectisch en duizelingwekkend experimenteel: Superorganism is een zeldzame edelsteen, die je beter niet kan proberen te slijpen. We weten eigenlijk niet meer van hun afkomst dan dat het een groep van acht maffe muzikanten uit Londen betreft. Het is waar The Avalanches en Flaming Lips en Ariel Pink en Dan Deacon's geschifte elektronica elkaar  Superorganismontmoeten en nog zoveel meer wat nu happening is. Ze hebben maar een paar singles, maar Nobody Cares en It's All Good zijn Something For Your M.I.N.D. indeed. Kom kennismaken met Superorganisms caleidoscopische rel van geluid en visuals.

Rijzende Tsjechische ster Zagami Jericho heeft al een aardig eigen geluid ontwikkeld voor een 18-jarige. Haar productie, vocale talent en edgy hitpotentie maken laten een sterke indruk achter. Haar muziek wordt omschreven als retro-futuristisch met synthwave-, ambient- en drum & bass-invloeden. Zagami was genomineerd als nieuwkomer bij de Vinyla Music Awards en recent geselecteerd als de meest veelbelovende Tsjechische act van muziekexportproject Czeching van Radio Wave. Zagami Jericho

 Bron teksten: website ESNS

 

 

Over de fotografe:

Concertfotografie is haar eerste passie. Rezien: "Het is voor mij een uitdaging de energie van het moment vast te leggen". Sinds 2016 werk ze voor het Groninger Poparchief en voor Catching Music . Haar meest recente foto's vind je het eerst op haar facebook pagina: www.facebook.com/rezienfotografie  Rezien
Speel jij in een band en wil je bijvoorbeeld foto's voor op je site? Neem dan contact op met rezien om samen naar de mogelijkheden te kijken. http://www.rezien.nl/
Foto van Rezien door Hans Glaudemans.