Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen ES/NS 2017 gefotografeerd door Rezien voor het Poparchief

ES/NS 2017 gefotografeerd door Rezien voor het Poparchief

Rezien 1 Orange Skyline uit Groningen speelde op Eurosonic Noorderslag een thuiswedstrijd in de Foyer van de Grote Zaal.

 

 

 

 

 Kim Janssen presenteerde op Noorderslag zijn nieuwe album. Kim Janssen is geboren in Nederland maar groeide op in Bangkok, Phnom Penh en Rezien 2Kathmandu. Zijn nieuwe plaat, die in het voorjaar uit zal komen, werd door een 11 man sterke band in een bomvolle Marathonzaal gepresenteerd.

 

 

 

 

 

Rezien 3 Jett Rebel gaf een intiem concert in de Der Aa-kerk waar, voor de gelegenheid, stoeltjes waren klaargezet voor het publiek. Dit exclusieve luisterconcert was, na de opening van zijn museum, en de presentatie van zijn laatste plaat donderdagnacht in Plato, de perfecte afsluiter van Jett's 2017 avontuur op Eurosonic Noorderslag.

 Internationaal rock gezelschap Fran Palermo, met muzikanten uit Cuba, Spanje, Hongarije en Griekenland, speelde bij Bij Vrijdag.  Rezien 4 Terwijl buiten de storm begon op te zetten, werd je binnen omver geblazen door deze band.

 

 

 

 Rezien 5 

Let's Eat Grandma mocht de avond openen in de Stadsschouwburg. Deze twee jongevriendinnen van 17 uit Norwich, Engeland, weten met hun sfeervolle geluid de zaal te betoveren. Hun debut album " I, Gemini" is in juni 2016 uitgekomen.

 

 

 Birthh uit Italie maakte indruk bij Cultureel Studentencentrum Usva met hun intieme, soms duistere, elektronische folk.  Rezien 6

 

 

 

 

 

 

Rezien 7 Francobollo speelde een sessie in Plato Groningen. Hun muziek wordt omschreven als alternatieve, pop, rocky, indie en punk. Maak er wat moois van, dat doen zij in ieder geval!

 

 

 The Courettes speelden in de Spieghel: Trashy, ruige garagerock uit Denemarken. Rezien 8

 

 

 

 

 

 

Regine en rezien

Regine Pijning In november 1988 gaat Regine Pijning, als enthousiaste 13-jarige muziekliefhebber, naar haar eerste live-optreden: het Eurorockfestival in Groningen. Daar ziet ze een concertfotografe aan het werk en denkt: "Dat wil ik later ook"! Maar het loopt anders, Regine kiest voor de sociale academie.

Concerten bezoeken blijft echter haar passie en ook het fotograferen blijft in haar onderbewuste rondzingen. In 2010 volgt ze voor haar werk als jobcoach de cursus ‘Supported Employment’. Deze methodiek is ontwikkeld om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden richting, en tijdens, werk. Een opdracht binnen de cursus is een 'onmogelijke' droom van iemand terugbrengen naar een eerste, mogelijke stap. Haar eigen droom is concertfotografe worden, haar eerste stap: een bevriende fotografe vragen haar te helpen met het uitzoeken van een eerste camera. Sindsdien bouwt ze haar droom gestaag uit.

Zo opent ze, als ‘rezien’, in 2013 haar eerste foto-expositie: Looking Back, Moving Forward. In januari 2016 volgt een tweede tentoonstelling in Café De Smederij met een selectie van foto’s die ze maakt tijdens een tweetal concerten van Pokey LaFarge in juni 2015. Met deze Amerikaanse artiest heeft ze in de loop der tijd een persoonlijke band opgebouwd. De foto’s zijn dan ook gesigneerd door de artiest zelf.

Artiesten die ze voor de lens krijgt zijn onder meer Claw Boys Claw, Kovacs en The Ting Tings. Voor het Poparchief fotografeert ze in 2016 en 2017 tientallen artiesten tijdens het meerdaagse showcasefestival Eurosonic Noorderslag. De combinatie van liefde voor muziek en fotografie komen samen op een plek waar haar droom ooit is ontstaan.

Regine heeft sinds 2013 een eigen bedrijf in fotografie, coaching en improvisatie, waarin ze verschillende vakgebieden en passies combineert.