Zoek in site

U bent hier: Home Verhalen ‘Rock Karikaturen’ van Dimitri Jansma

‘Rock Karikaturen’ van Dimitri Jansma

Boekrelease verzameld werk illustraties muzikanten

Dimitri Jansma - 'Rock Karikaturen' (2019)Op 4 oktober 2019 heeft Dimitri Jansma zijn art boek ‘Rock Karikaturen’ uitgebracht vol karikaturen van zijn muzikale helden.

De Groningse grafisch vormgever, illustrator en striptekenaar Dimitri Jansma (onlangs winnaar van de Baron van Tast Award van gerenommeerd striptijdschrift Stripglossy) heeft door de jaren heen duidelijk zijn stempel gedrukt. Zijn stijl is een mix van humor en rock ’n roll, maar altijd met een ruig randje. Hij is zeer actief in de underground art scene.

Dimitri’s grootste inspiratiebron is muziek. Om de cirkel rond te maken begon hij daarom zijn muzikale helden te tekenen. Niet als klassieke spotprent, maar als ode aan de artiest.

Uit deze verzameling is een 120 pagina’s tellend hardcover boek voortgekomen met daarin karikaturale illustraties van Dimitri’s muzikale helden. Doorspekt met humor en voorzien van allerlei anekdotes uit Dimitri’s jeugd en privé leven is ‘Rock Karikaturen’ een unieke kijk in zijn belevingswereld. Het boek is tweetalig (Nederlands en Engels) verschenen. Het voorwoord is geschreven door Lana Wolf (radio DJ, producer en vocal coach). Ook Lana is eens door Dimitri vastgelegd in een stripboek waar zij samen met haar collega radio DJ’s Rob Stenders en Fred Siebelink de hoofdrol in speelde.

Leuk om te vermelden is dat het boek een volledig Groningse productie is. Alles werd bedacht, beleefd, getekend en zelfs gedrukt in Groningen. In het boek zijn enkele local heroes als Erwin Java en hiphop formatie Dope D.O.D. vereeuwigd.

Deze unieke uitgave is in een gelimiteerde oplage verschenen en werd in eigen beheer uitgegeven. Het boek is voor € 35,- te koop via dimitri@studioparaat.nl