Overzicht

Periode: 1985 - 1986
Plaats(en): Groningen
Adres: Oosterstraat 8
Status: gestopt

Zoek in site

U bent hier: Home Podia Tarantula

Tarantula

Hard Rock Café Tarantula opent op woensdag 14 augustus 1985, met een optreden van Dutch Concert. De zaak is gevestigd aan de Oosterstraat 8 in Groningen en wordt gepacht door ene Harry. Eerder zitten nachtclub  De Koffer en de Moonlight Bar in het pand.

Het interieur ondergaat een algehele metamorfose van wit en licht naar zwart en donker en het is heavy rock, hard rock, heavy metal en speed metal dat de klok slaat. Ieder weekend staat er een band , die twee avonden speelt. Zo doet Leader er in september twee optredens. De entree is gratis.

Op 25 oktober 1985 staat de laatste vermelding in de muziekagenda van het Nieuwsblad. Kennelijk kan de live muziek niet uit. Wel draait de zaak nog een tijdje door voor hardrockliefhebbers en -muzikanten. Heavy metal groep Mean Machine vermeldt in 1986 te zijn ontstaan in Tarantula. Maar niet lang daarna is het afgelopen, getuige de vergunningaanvraag in februari 1986 door de pandeigenaar Velo Beheer om de café-bar tot winkelpand te veranderen. Tarantula, voorheen De Koffer, wordt een groentezaak.

Nieuwsblad v/h Noorden 02-09-1985: Leader: hardrock-publiek uitbreiden