Overzicht

Periode: 2003 - 2014
Plaats(en): Groningen
Status: gestopt

Zoek in site

Gerelateerde info

U bent hier: Home Podia Shadrak

Shadrak

Red Marker Shadrak
Dancing / underground club in de Peperstraat.

Underground club Shadrak is begonnen in de jaren zeventig onder de naam De Troubadour. De totale oppervlakte beslaat in die tijd de helft van de benedenzaal. Het is eerst een jazzcafé met livemuziek, gespeeld door conservatoriumstudenten en een huisband. In de jaren tachtig vindt er schaalvergroting plaats en legt de Troubadour meer nadruk op popmuziek. Wanneer housemuziek vanaf eind jaren tachtig steeds populairder wordt, gaat De Troubadour met dj’s werken. 

Rond 2003 start Shadrak in de kelder en neemt sluipenderweg het hele pand in beslag. De Troubadour/Shadrak beslaat dan vier verdiepingen: de kelder (met schilderingen van een Israëlische kunstenaar), de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Er worden verschillende stijlen gedraaid, van rock tot reggae. In Shadrak worden ook regelmatig party's georganiseerd door derden - zoals "Klup" en opvolger "Pulse" - die daarvoor een deel van het pand afhuren.

Bij gelegenheid  fungeert de zaak nog als live muziekpodium, zoals bij festivals als Groningsch Peil (met in 2011 onder andere Tropical Gangsters en Raw Moon).

Shadrak houdt op te bestaan en vanaf september 2014 opereert de zaak weer onder de oude naam de Troubadour.

Eurosonic

Sinds 1999 heeft het een vaste plek op Eurosonic, de eerste jaren nog als De Troubadour. Bands als Planet Orange, Shikari, Lawn en recenter Crystal Fighters, MakeBelieve en het Oostenrijkse Francis International Airport geven er een show.

53.2176894 6.570908
Gerelateerde inhoud
De Troubadour