Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Podia Platform Theater

Platform Theater

Historie

Het Platform Theater is een veelzijdig podium aan het Boterdiep dat sinds 1981 bestaat. Het ondersteunt beginnende kunstenaars en muzikanten, onder meer door de ruimte ter beschikking te stellen voor hun exposities en optredens.

Het is een concertzaal, vergaderruimte en de zaal is te huren voor bijvoorbeeld bruiloften. Ook worden er regelmatig themafeesten, Salsa- en andere dans- en muziekavonden gehouden. Een grondige verbouwing in 2009 markeert het begin van een nieuwe fase voor de zaal.

Muziek

Voor het Rode Oortjesfestival, een bandcontest voor beginnende noordelijke bands die sinds 1994 plaatsvindt, is het Platform Theater al jarenlang de thuisbasis. Ook Stichting Grunn’ Metals Combined organiseert er enkele keren het GMC-festival.

Met name de vele voorrondes van Rode Oortjes hebben ervoor gezorgd dat menig noordelijke band op dit podium heeft gestaan of zelfs is begonnen. Tot de winnaars van verschillende edities behoren bands als Boogie Disease, Vicious Visjes, A Pin’s Fee, Nomen, Orpheo, Them Apples en The Heavens Devils.

Diverse bands treden op in het Platform Theater. Zo staat het Groningse MakeBelieve op het Rode Oortjes Festival in 2008. Twee jaar later presenteert all-girl rockband Dudettes er hun cd. En sinds 2010 wordt er om de drie maand het themafeest That 90’s Party gehouden. In december van 2011 vindt er een tribute plaats aan de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Smith.

Eurosonic

De lokatie prijkt verder sinds 1998 op het programma van Eurosonic. Buitenlandse acts zoals het Spaans-Engelse Crystal Fighters en het Engelse Airship spelen er in 2011.