Overzicht

Periode: 1977 - nu
Plaats(en): Groningen
Adres: Pelsterstraat 25
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Podia De Walrus

De Walrus

Historie

In de jaren zeventig van de 20e eeuw wordt De Walrus opgericht als onderkomen voor de Groningse roeivereniging GYAS. Al snel blijkt dat GYAS voor de kroeg een te klein draagvlak vormt om te kunnen bestaan, waarna men besluit ook onderdak te bieden aan andere (studenten-)verenigingen voor feesten en borrels.

Muziek

De Walrus ontwikkelt zich vanaf 1987 tot een podium waar diverse bands de bühne beklimmen, zoals een jonge Meindert Talma. De affiches aan de muur getuigen nog van de diverse optredens die er in de daarop volgende jaren plaats vinden, met namen als The Seventh Son, The Amp en Lou Leeuw.

Sinds 2004 biedt De Walrus elke laatste vrijdag van de maand een podium aan bands tijdens de Rock ’N Roll-Nite, een initiatief van Paul Mulder en Ernst Jeuring. Zij krijgen van Walrus-eigenaar Pieter Knol groen licht voor het opzetten van een vaste avond met ‘echte’ muziekbands.

In 2010 verschijnt een compilatie-CD met een selectie van 16 nummers van lokale en buitenlandse acts die hier vanaf 2004 hebben gespeeld: De Fuckups, Dr. Snickel & The Medics, Suicidal Birds, Osni, Biarritz Boys, De Keefmen, The Beavers, Doctor Scalpel and the Incisions, Rene SG, Mad Engine, Magnetix, Lushus, The Monroes, Sixtyniners, Das Audio Combo, Multigrade Motoroil.

Eurosonic/GrunnSonic

De Walrus draait al enige jaren mee in het Eurosonic-circuit, in eerste instantie als podium voor lokaal talent voor het aan Eurosonic gelieerde Grunnsonic. In 2012 is het een officieel podium voor Eurosonic.

Website: www.cafedewalrus.nl