Overzicht

Periode: 1996 - nu
Plaats(en): Groningen
Adres: Hoogstraatje 7-9
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Podia Café Koster

Café Koster

Historie

Willem Koster is sinds 1996 eigenaar van muziekcafé Koster. Het buurtcafé ligt midden in de binnenstad van Groningen in het Hoogstraatje, een dwarsstraat tussen de Herestraat en de Gelkingestraat. Livemuziek is een belangrijke trekker voor het café en er hebben dan ook vele lokale, nationale en internationale artiesten opgetreden. De eigenaar zelf is  zo’n dertig jaar als DJ actief geweest.

Bijna wekelijks treden er artiesten uit het Nederlandse en lokale muziekcircuit op in het café. Zo is er bijvoorbeeld elke zondag livemuziek en elke donderdagavond een Café Unplugged met locals en bekendere namen.

Muziek

In de programmering ligt de nadruk op blues, funk, bluesrock en ‘de betere popmuziek’. Bekende grote Amerikaanse namen die de afgelopen jaren in café Koster staan zijn Joe Bonamassa, Elliot Chavers, Michael Burks, Big George Jackson en Rob La Mothe & The Blazers. Uit Engeland afkomstige acts zijn onder andere Eddie and the Hot Rods, Big Generator en Jed Thomas.

Enkele namen van Groninger bands en artiesten die in Koster hebben gespeeld zijn Lex Koopman, Lourens Leeuw, Eddie Koekkoek, Harry Niehof, Doctor Wacko, Sexton Creeps, C.T. Heida, Hans van Lier and the Sidekicks, Rudy & his Fascinators, Chaplains, Cuttin’ Grass, Duroc, Blues Avenue, ADHD Spietmobiel, Them Holy Rollers, The Wild Berrys, The Blues Cowboys, Mojo Overdrive, Mike and the Mellotones, Toaster, VanderLinde en Ilanois.

Eurosonic/GrunnSonic

Sinds 1999 is Café Koster ook een podium tijdens het Eurosonic festival, de laatste jaren  met name tijdens het op Groninger acts gerichte GrunnSonic. Enkele namen: Rococo, Eisenhower, Noir, Colligan, The Dudettes en Tommy Ebben.

Website: www.cafekoster.nl