Overzicht

Periode: 1999 - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Podia Buckshot Café

Buckshot Café

Historie

Buckshot Café aan het Gedempte Zuiderdiep bestaat sinds 15 oktober 1999. Eigenaren zijn Maarten Burger en Marc Groenewoud.

Het soul- en jazzcafé bestaat uit twee verdiepingen met elk een eigen sfeer en eigen podium. Iedere zondag is er livemuziek op het podium op de begane grond. Het accent ligt in de programmering op de nieuwste jazz, soul, funk, jazzdance, nujazz, lounge, funk, fusion en jazzrock. Met regelmaat zijn er de Buckshot Specials, thema-muziekavonden.

Naast de twee podia heeft Buckshot ook een eigen professionele opnamestudio op de derde verdieping, waarmee live-optredens direct opgenomen kunnen worden.

Muziek

Internationaal bekende artiesten als tenorsaxofonist Don Braden, vibrafonist Mike Mainieri en fusion pianist Lalle Larson hebben er in het verleden gespeeld. Dichter bij huis kunnen Thijs van Leer (Focus), Anton Goudsmit en Martijn Vink, Eef Albers en Hubert Heeringa worden genoemd.

Ook fungeert Buckshot als podium voor festivals als Swingin’ Groningen en Groningsch Peil en staan er jaarlijks bands geprogrammeerd tijdens de Popronde.

Eurosonic/Grunnsonic

Sinds 2007 is Buckshot een vast podium voor Gronings talent op GrunnSonic. Enkele namen: ROOS, Spotrockers, Rosy Lee, Growlin’ Love & Pain, ZaZa en LeTitre.

Website: www.buckshotcafe.nl