Overzicht

Geboren: onbekend
Actief als: Componist, Muzikant, Programmeur

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Will Jasper

Will Jasper

Will Jasper is saxofonist, fluitist, arrangeur en docent. 

Will is de  zoon van tenor-saxofonist Sije “Sleepy” Jasper en neef van pianist Lex Jasper. Muziek (met name jazz) speelt een belangrijke rol in de familie Jasper. Hij begint met een klassieke opleiding dwarsfluit in Leeuwarden. De studie saxofoon doorloopt hij op het Hilversums Conservatorium bij saxofonist Ferdinand Povel en hij studeert af in 1991.

Na zijn opleiding werkt Will bij diverse musical-producties zoals o.a. “Tsjechov”, “Larry” en “Grace”. Na deze periode speelt hij voornamelijk jazz, en toert met The Jazz Orchestra of the Concertgebouw door Japan en met The Glenn Miller Orchestra door Europa, Rusland en de Ukraine. Verder maakt Will deel uit van The New Metronome Big-band, The Millenium Jazz Orchestra, The Stage Band, en het Noordpool Orkest.

In 1995 heeft hij Saxion V opgericht, een groep met vijf saxofonisten en een ritme sectie. Met deze groep speelt hij stukken van de vermaarde groep “Super sax”, 5-stemmige arrangementen van uitgeschreven solo`s van Charlie Parker. Later worden deze arrangementen vervangen door eigen arrangementen van Will's vader Sije en van Will zelf. Met Saxion V heeft Will in de loop der jaren drie cd`s opgenomen.

Sinds 2014 is Will Jasper programmeur van de serie JazzOpZondag Groningen en sessionleider van 'Jazz in het Pand' in Pand 48.

Web: https://www.facebook.com/will.jasper.391