Overzicht

Geboren: 1957
Actief als: Muzikant
Ook bekend als: El Gitano Punky

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Teye Wijnterp

Teye Wijnterp

Gitarist Teije Wijnterp is ongetwijfeld een der meest succesvolle rockmusici die Groningen heeft voortgebracht. In de USA speelt hij met de groten der country-rock en hij leeft er "the American Dream"op zijn ranch in Texas.

Midden jaren ‘90 emigreert Wijnterp naar Spanje om zich verder in de flamenco te specialiseren. Hier ontmoet hij zijn huidige partner en trekt naar de Verenigde Staten.

In de USA brengt een vriend hem in contact met landelijk bekende countryrocker Joe Ely,  die ook pas in Spanje is geweest en hem een aantal sfeerbepalende flamenco-bijdragen laat leveren op zijn cd Letter to Laredo. Teije speelt vervolgens jarenlang met Ely en treedt op met grote artiesten als Rick Trevino, Dwight Yoakam, Roseanne Cash (dochter van Johnny Cash), David Lindley, Rosie Flores en Bruce Springsteen.

Af en toe komt hij in Groningen terug om enige workshops te geven. In oktober 2001 is hij weer terug in Nederland voor een tournee met zijn eigen nieuwe band. In Fret, het muziekblad over Nederlandse popmuziek, wordt een omvangrijk stuk over Teije Wijnterp gepubliceerd.

In mei 2002 komt de geremasterde El Gitano Punky op CD uit, met bonustracks.

In oktober 2002 geeft Teije weer concerten in Groningen, in het Damsterdammertje, Café Koster en in Haren in café Edain samen met zijn flamenco dansende vrouw Belen Olivia Bermudez.

Teye Wijnterp ontwikkelt zich tot gitaarbouwer in Texas USA.

In 2019 verhuist Teye naar Sevilla Spanje waar hij zeer succesvol als gitaarbouwer werkt. Zijn gitaren verkopen over de hele wereld.

Website: http://www.teye.com/
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Teye