Overzicht

Geboren: 1954, Bandoeng, Indonesië
Actief als: Componist, Muzikant, Tekstdichter

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Rudy Lentze

Rudy Lentze

Rudy Lentze (1954, Bandoeng, Indonesië) groeit op in Enschede. Zoals bij veel Indische families het geval, is het leren bespelen van een muziekinstrument gebruikelijk en hij leert als kind gitaar spelen van zijn vader. Rudy komt naar Groningen om Duits en Nederlands te gaan studeren, maar koopt van zijn eerste studiebeurs een elektrische gitaar, zegt de studie vaarwel en wordt full-time muzikant.

Rudy Lentze maakt deel uit van gerenommeerde lokale bands als Plant en daarna AA & The Doctors, waarmee hij ook platen maakt. Sinds 1988 maakt hij platen onder eigen naam en treedt hij op in de regio met eigen trio’s - veelal onder de naam Rudy’s Corner - en landelijk een tijdje in The Managers met bassist Freddy Cavalli en drummer Cees Meerman uit Wild Romance.

Met René ‘Tres Manos’ van Barneveld (Urban Dance Squad, Sjako!) vormt Rudy Lentze sinds 1992 het gelegenheidsduo I.N.D.O. (In Nederland Door Omstandigheden). Vermeldenswaardig zijn verder een duo met Inki de Jonge, af en toe jazz maken met DVLDVL en spelen als sideman bij Whipster (ook op 2 van hun cd's). Ook levert hij bijdragen aan projecten met The Monroes, Black Hills (Jurgen Veenstra en Ruud Slingerland) en Green Hornet. Als gastmuzikant is Rudy te horen op cd's van Bastards Of  The Universe (Arling broers) en Electric Barbarian (Floris Vermeulen). 

Er zijn inmiddels vier cd’s gemaakt rond Rudy Lentze’s eigen muziek. De eerste cd onder eigen naam is Boy From the Dessa uit 1988 (tevens het debuut van Gerry Arling als producer). Onder de naam Rudy and his Fascinators wordt met de cd-bezetting een aantal optredens gedaan, onder andere als hoofact van het KEI Zomer Jazzfestival. In 1995 verschijnt de cd Bwana 3 van Bwana 3, een samenwerkingsverband van Rudy met Bas Mulder. Begin 2010 wordt de in 2008 door Edwin Pot opgenomen cd Rudymentary van Rudy & his Fascinators uitgebracht. Op 14 februari 2013 wordt de CD Drummer Girl (producer Bas Mulder) gepresenteerd in Vera.

In januari 2015 komt uit de jaarlijkse Vera poll naar voren dat Rudy in 2014 in Vera het beste voorprogramma verzorgde.