Overzicht

Geboren: Groningen, 1948
Actief als: Bandmanager, Componist, Muzikant, Organisator, Programmeur, Tekstdichter
Ook bekend als: Robbie

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Robb Kauffman

Robb Kauffman

Robert Peter "Robb" Kauffman is geboren en opgegroeid in de Oranjewijk in Groningen. Kauffman is als programmeur en organisator al vanaf de jaren zestig actief betrokken bij culturele activiteiten in Groningen en staat aan de wieg van de festivals Noorderslag en Noorderzon.

Robb begint zijn muziekcarrière als programmeur bij beatclub Tour’66 in de Gelkinghestraat, waar groepen als Cuby & the Blizzards, Q’65 en de Outsiders optreden. Dan is Kauffman eind jaren zestig voorman van de Provadya? beweging in de stad en organiseert hij grotere concerten en festivals, zoals die van Fleetwood Mac in de Korenbeurs en Fairport Convention en Soft Machine in de Harmonie. Hij haalt internationale namen als Pink Floyd en Velvet Underground (in Concertzaal de Jong), The Byrds en Rod Stewart (Martinihal) naar de stad. Op 17 december 1969 opent het roemruchtige jongerencultuurcentrum Chappaqua de deuren, met Kauffman en Peter Schriemer als mede-initiatiefnemers.

Provadya? organiseert het eerste Groninger openluchtpopfestival 'De Grazige Weiden' in het Stadspark te Groningen. Kauffman wordt later coördinator/programmeur van de Groninger Zomermanifestatie, een gemeentelijk cultureel festival met als belangrijk onderdeel Sterren in het Bos en opvolger Sterren in het Park. De laatste aflevering van het vervolg  Sterren aan het Meer doet hij met de Stichting voor Pop Groningen, zonder overheidssteun. Bij de series "Sterren" is Kauffman 20 jaar lang betrokken.

Robb organiseert eind jaren zeventig optredens van onder meer Ramones & Talking HeadsThe JamThe BoysThe Damned en The Sex Pistols in Huize Maas, The Stranglers en Elvis Costello in de Evenementhal en Captain Beefheart in de Stadsschouwburg en de Brinkhoeve in Roden

Kauffman heeft naast dit alles nog diverse andere activiteiten op zijn naam staan, zoals bassist/zanger bij de hippie-versie en bassist/manager bij de punk-versie van Subway en het duo Paul & André, disc-jockey in diverse clubs en organisator van Kunstbende Groningen. Ook wordt hij lid van de Adviesraad Cultuur van de gemeente Groningen. Kauffman is verder hoofdredacteur van het cultuurmagazine Cultimo en agogisch medewerker van een asielzoekerscentrum en orthopedagogisch centrum voor verstandelijk gehandicapten. Tevens is hij voorzitter van buurtcentrum De Karre, voetbalvereniging Velocitas 1897 en columnist bij de Groninger Stadskrant.

En, indachtig 'het bloed kruipt waar het niet gaan kan' organiseert Kauffman voor de Korrewegwijk / De Hoogte het buurtfestival Krachtenvelden.

Website: http://www.robbkauffman.nl/

Lees voor verdere verdieping het interview met Robb Kauffman door Jacob Haagsma naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van Noorderzon, over zijn muziekcarrière en zijn betrokkenheid bij het festival. Zie Tab Interview(s).