Overzicht

Geboren: Rijssen, 17-05-1980
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Reinout van der Veen

Reinout van der Veen

Reinout krijgt zijn eerste gitaar van  Sinterklaas als hij 12 is. Na vele uren oefenen op zijn jongenskamer, 3 jaar muziekschool en een paar schoolbandjes wordt hij in het jaar 2000 voor een jaar of drie de leadzanger van Bamboozie in zijn geboorteplaats Rijssen.
Hij verlaat Twente om aan de Hanzehogeschool in Groningen International business te gaan studeren. Een bijbehorende stage brengt hem in 2006 naar Dublin (Ierland) waar hij zich behalve in de international business ook in de finger-pickin’ techniek voor de gitaar verdiept. Tommy Emmanuel is daarbij een van zijn inspiratiebronnen.

Als hij in 2006 weerom is in Groningen belandt hij al snel in het sessie-circuit rond café de Hertog. Als dat café de deuren sluit organiseert hij zelf sessies in Café Marleen, Café Koster en The Corner Pub. Na zijn afstuderen in 2009 maakt Hans van Lier hem deelgenoot van zijn plannen om een nieuwe band te beginnen. Aanvankelijk met enige twijfel, want Hans is van plan te gaan drummen in die band en is daar nog maar net mee begonnen.  Bassist Gerrit Veen sluit ook aan zodat de basis van The Blues Gallery is gelegd.

In 2012 verlaat Van Lier de band om zich weer op de gitaar te storten met Hans van Lier & The Sidekicks, waarna eerst Marcel Jasper en in 2014 Hans Langkamp de plek op de drumkruk overneemt.

Sinds 2018 speelt Reinout ook gitaar in The Brinklz Boogie Band.

Reinout van der Veen speelt op Fender Telecaster gitaren.