Overzicht

Geboren: onbekend
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Reinie Hoofd

Reinie Hoofd

Reinie Hoofd is in 1961 een van de oprichters van de legendarische Groningse band The Rocking Tigers. Hij staat bekend om zijn uitstekende gitaarspel en de weergaloze manier waarop hij materiaal van The Shadows kan spelen.

In 1965 vertrekt Hoofd voor eventjes naar een andere legendarische band, The Jaguars, om in datzelfde jaar nog The René Five op te richten. Met deze band staat Hoofd onder meer in het voorprogramma van Dave Berry, The Everly Brothers en de Duitse Scorpions. Het succes van de band is wederom te danken aan het gitaargeluid van Reinie Hoofd. In 1967 houdt The René Five op te bestaan.

In 1972 worden The Rocking Tigers weer nieuw leven ingeblazen. Lou Leeuw verlaat de band echter in 1977 en Reinie Hoofd maakt van de gelegenheid gebruik om een andere band te formeren. Hij plaatst een advertentie voor een zangeres en hierop reageert Hennie Dolsma. Hennie komt uit de Drentse band Please. Er wordt ook gekozen voor een nieuwe bandnaam: Tiger. In het voorprogramma spelen af en toe toch weer The Rocking Tigers met de Tigerbezetting.

Nadat binnen Tiger enige bandwisselingen plaatsvinden, gaat de band eind 1982 weer verder als The Rocking Tigers. Nu ook met zangeres Hennie Dolsma, (toen met Hoofd getrouwd). Ook Lou Leeuw is er nu weer bij. De bandleden spreken af dat the Rocking Tigers nog vier keer per jaar zouden optreden. In de praktijk blijkt dit niet goed te functioneren en de band stopt met spelen in de oorspronkelijke samenstelling.