Overzicht

Geboren: IJsselmuiden, 15-09-1950
Actief als: Componist, Muzikant, Organisator, Programmeur, Tekstdichter
Ook bekend als: Morelli

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Paul Penninkhof

Paul Penninkhof

De muzikale aktiviteiten van Paul Penninkhof  beginnen op zijn zestiende wanneer hij - na een paar akkoorden afkijken van een lokale popgitarist - liedjes maakt op teksten van een schoolvriendje. Zijn muzikale loopbaan in Groningen als zanger / liedjesschrijver / gitarist begint in de jaren zeventig. Samen met André Bralts vormt hij het tragi-komisch nederlandstalig zangduo Paul en André (LP Live in America) en hij speelt gitaar in Subway (LP Where To Go) met onder meer Rob Kauffman, Peter Schriemer en Wessel Babtist.

In de jaren tachtig vormt Paul met dichter F.C. van Dorp het cabareteske duo Die Twee. Via de band Elvis, Sinatra & de Stones (met Willem Knigge) en vele jam-sessies richt hij zich op de jazz. Met de jumpjazzband Jumping The Blues (cd Live in De Spieghel) staat hij begin negentiger jaren op gerenommeerde jazz- & bluespodia in Nederland en Duitsland. Als organisator maakt Penninkhof naam met de concertserie De Vrije Hand.

Duo Paul en André herleeft met Joop Douwma als Trio Joop, Paul en André (cd TROOST!, 1997) dat sporadisch optreedt als Het Tragisch Trio. Verder zingt Paul Penninkhof eigen Nederlandstalig werk met zijn programma Songs à La Carte, jazz-standards met Jenne Meinema in het Prima Vista Combo, en acteert hij in het programma Hotel Rits van Schoone Brillen Entertainment.

Sinds 2009 is Paul redacteur bij het Poparchief Groningen.

Trivia: Heeft als edelfigurant (verkleed als 'mooie boom') meegedaan met een optreden van de Boegies. (bron: Mark Tilstra)