Overzicht

Geboren: onbekend
Actief als: Muzikant
Ook bekend als: Frans, Rikus, Franciscus, Fransiskus, Franciskus, Francis,

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Henderikus Bernardus "Franciscus" Buurlage

Henderikus Bernardus "Franciscus" Buurlage

Henderikus Bernardus Buurlage (in de jaren 65-70 noemt hij zich Frans of Franciskus)  is vanaf de tweede helft van de jaren zestig bijzonder actief. Hij speelt in 1965 even in M.M. and the Fellows om vervolgens ongeveer tegelijkertijd te spelen in MAF, S 5 + 1, Different 4. Daarna is hij actief in de bekende band The Tykes en in het uitvloeisel daarvan Time Castle.

Beschrijving bij de foto(s) door Buurlage zelf: 

" Foto genomen tijdens optreden: 
1: MM and the Fellows in Café de Rode Haan, Waterhuizen.
De eerste witte Fender Stratocaster in Groningen, tijdens de bestelling bij van Ewijck (Zuiderdiep) was Imca Marina met haar moeder aanwezig, was een leuke kennismaking, zij was toen nog totaal onbekend. De gitaar (L serie) is later overgenomen door Bunnie Brinkman. Bunnie zong samen met zijn broer Harrie op     imponerende wijze songs van de Everly Brothers.
In 1972 mocht ik met deze jongens een radoio-optreden verzorgen voor de TROS-countrytoer o.l.v. cowboy Gerard onder de naam Woody Bross. In deze formatie speelde ook de smaakvolle steelgitarist Koos Biel.
2: The Tykes. 1e  Flight To Lowlands Paradise, Utrecht. Foto stond in de Telegraaf als gevolg van een zeer succesvol optreden. De gitaar (eigendom Lou Leeuw) was beschilderd met lichtgevende verf door Willie van Eeren, die ook het Tykes logo ontwierp.
3: S5+1. TOUR 66, Gelkingestraat. Met Theo Haken.
4: The Tykes. Openluchtconcert, Noorder Plantsoen. Foto Cor Tillema.
5: MAF. Concertzaal de Jong, Hereweg. Met Tony Dagelet achter het slagwerk. De gitaar (Gibson ES 330) die ik daar bespeel was van Eelco Gelling. Hij heeft met deze gitaar de eerste singles en de eerste LP (Desolation) van Cuby and the Blizzards opgenomen.
6: The Tykes. De Harmonie, Oude Kijk In't Jatstraat. Samen met exotisch danseres Aimé en drummer Eddie Korma.
7: The Tykes. De eerste in Nederland verkrijgbare Gibson Les Paul '56, speciaal aan mij persoonlijk bezorgd door de firma de Vreng vanuit Amsterdam, GEWELDIG. Foto Cor Tillema".