Overzicht

Geboren: 1949
Actief als: Muzikant, Tekstdichter

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Hans Waterman

Hans Waterman

Hans Waterman drumt vanaf zijn veertiende, en start een imposante loopbaan in de muziek.

Hij begint in Groningen bij Danny and the Apachies, Danny and the Jaguars, tussendoor een blauwe maandag in Mistery 5, heel even in The Four Just Men  en vervolgens bij The René Five

Zijn talent valt op en vanaf 1966 speelt hij in de opkomende Drentse R&B band Cuby and The Blizzards. Bekende graffititeksten op de Groninger muren in die jaren luiden: C+B+H2O=R&B (Cuby and The Blizzards + Waterman = R&B). Met Cuby and The Blizzards speelt hij samen met beroemdheden als Van Morisson, John Mayall en Alexis Korner.

In 1968 verruilt hij de inmiddels landelijk befaamde Cuby and the Blizzards voor de onbekende Groninger band The Keys, waar hij Gijs Jan Loot opvolgt. Hetzelfde jaar nog veranderen The Keys hun naam in Soulution (later Solution). Solution is succesvol in binnen- en buitenland en er worden vele platen opgenomen, geproduceerd door cracks als Gus Dudgeon (producer van Elton John) en Jim Capaldi (drummer van Traffic). Hans zal tot het allerlaatste concert in 1983 bij Solution blijven drummen. 

Van 1983 tot 1986 speelt Waterman als sessiemuzikant en werkt met o.a. Jan Akkerman, Peter Schneider, The House Band, JP den Tex, Whitesnake's Ad van den Berg, Innersleeve, Ronald Abrams, Herman Brood's Wild Romance, Link Wray, Kaz Lux, Woody and the Sidemen, Cindy Peress, Jan Rijbroek's The Loner en Narrow Escape. Een hoogtepunt in die tijd vormt voor Hans het duo met de Amerikaanse blues&boogie pianist Al Copley, voorheen lid van the Fabulous Thunderbirds en Roomful of Blues. In 1992 toert hij met de band Amsterdam School in het voorprogramma van Crowded House.  Met Dick Taylor (medeoprichter Rolling Stones) en Phil May speelt hij zeven jaren lang in de legendarische Engelse band The Pretty Things, tot hij die in 1994 verlaat. 

Intussen haalt Hans zijn lesbevoegdheid band-coach/workshopleider aan het Rotterdams Conservatorium.

In de late jaren tachtig begint Waterman naast het drummen ook te schrijven. Als tekstdichter en freelance copywriter werkt hij onder de naam Rhythm&Writing . Vanaf 1995 is hij redacteur van het blad Music Maker en in 2001 debuteert hij als schrijver met het boek Drumsolo - 35 jaar te laat naar bed.

Vanaf 2004 drumt hij in de oude Haagse sixties band Rene and the Alligators. Verder valt hij waar nodig in voor de drummer van Brainbox en speelt met de Groninger bluesband Left Hand Freddy & the Aces

Website: http://www.hanswaterman.nl