Overzicht

Geboren: 25 mei 1954
Actief als: Muzikant, Tekstdichter

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Hanneke Kappen

Hanneke Kappen

Hanneke Kappen doorloopt  in haar carrière het hele  muzikale spectrum, van snelle hardrock tot sophisticated jazz.

In 1977 wordt ze zangeres van Burglar, een hobbybandje met haar broer Harry en Erwin Java. Een jaar later maakt ze met Java deel uit van de landelijk zeer succesvolle, maar slechts kort bestaande groep White Honey. Al in november 1979, vlak na het uitkomen van de debuut-lp Some Kinda Woman, zegt Hanneke van de ene minuut op de andere het haar te hectische rocksterren-bestaan vaarwel. Ze keert ze terug naar rustiger vaarwater om weer met haar broertje in Burglar (later genaamd Ella Fitz & the Geralds/Hetty Mulder Combo) te gaan spelen.

Als zangeres werkt Hanneke Kappen verder voornamelijk op projectbasis, selectief optredend. Ze verkent in intieme bezettingen het American Songbook jazz-standards repertoire met gitarist Winfred Buma en ze neemt een aantal soul- en jazz-georiënteerde platen op met Gerry Arling (Human Electrics in 1989, State of Soul in 1991).

Vervolgens maakt ze cd's met pianist Boelo Klat (Klatwerk 1994, Kappen & Klat 1997 en 2004) met engelstalige jazz en op muziek gezette poëzie van Nederlands- en Groningstalige dichters. Verder werkt ze mee aan de curieuze blaasgitaar-single van bluesgitarist Hans van Lier.

In 2005 maakt ze een cd met Eastgate, een popmuziekproject van eigentijdse componist Gerard Ammerlaan. In 2006 volgt een gastoptreden met Ammerlaans Band.

Via White Honey ontdekken de media haar talenten als presentator. Hanneke presenteert eerst in de jaren tachtig het KRO-radio hardrockprogramma Stampij. Nadien is ze betrokken bij meerdere radio- en televisieprogramma’s, waaronder Muziekmelange op Radio Noord en Vroege Vogels voor de VARA.  

Hanneke Kappen is Capital Coach, docent en trainer. Ze is dagvoorzitter op congressen en symposia. Ze is zangeres.  Ze werkt momenteel (anno 2015 red.) muzikaal nauw samen met broer Harry. Opvallend: hun eerbetoon aan de vermaarde straatzanger Jan de Roos. Hanneke vormt daarnaast sinds jaren een duo met gitarist Winfred Buma.

Hanneke is ambassadeur voor Stichting Groninger Landschap. Ze heeft zich daarnaast als vaste gespreksleider verbonden aan Autisme Café Assen.

Website: http://www.hannekekappen.nl