Overzicht

Geboren: 9 mei 1953
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Gerrit Veen

Gerrit Veen

Gerrit Veen (Groningen, 1953) wordt door velen gezien als de beste rock-bassist van Nederland. Het bekendst is hij vanwege zijn samenwerking met Herman Brood en om zijn compositie Skid Row. Gerrit is door zijn bijzondere kwaliteiten zeer veelgevraagd.

Als twaalfjarige is Gerrit Veen al aan het bassen in The Act, met buurtgenoten Eddy Koekkoek en Tonny Uil. In 1974 is hij even lid van Progenitive en in 1975 maakt hij deel uit van de eerste line-up van Plant, tot zijn vertrek naar Herman Brood.

Gerrit speelt al regelmatig met Brood in de Koffer en de Talk of the Town en in 1976 neemt Brood hem mee naar Vitesse. Vervolgens maakt Veen deel uit van de Groninger oerversie van Broods Wild Romance (met drummer Peter Walrecht en achtereenvolgens gitaristen Erik de Zwaan, Peter Bootsman, Ferdi Karmelk en Danny Lademacher). In 1977 speelt Gerrit op de eerste Wild Romance LP Street. Tijdens Broods ‘gouden jaren’ 1978 en ‘79 is hij niet van de partij, maar in 1980 speelt Veen nog korte tijd in Wild Romance met Walrecht en gitarist Erwin Java. Tussendoor speelt Gerrit ook nog even in de landelijk aan de weg timmerende band The Meteors.

In de jaren tachtig maakt Gerrit vijf(!) keer deel uit van AA & the Doctors. In de negentiger jaren speelt hij met the Seventh Son (cd ZAT, 1993) en maakt hij enige jaren deel uit van de New Adventures (cd Baby Shake, 1998).