Overzicht

Geboren: onbekend
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Frank de Graaf

Frank de Graaf

Frank de Graaf en Ron Visser, beiden lid van studentenvereniging Unitas, (zgn. Unitaters) richten eind 1968 de band Act of God op. De bezetting wordt aangevuld met leden van Frustration en Frank neemt de zang voor zijn rekening.

1970 is een woelig jaar voor Frank, hij zingt bij de Winschoter hardrockgroep Purcus Education en in Soulution, later Solution. Bovendien wordt Frank in 1970 gevraagd om enkele leden van the Tykes, die in Denemarken op een popfestival zijn beland, als zanger bij te staan. Voor deze gelegenheid worden ook de overige Tykes opgetrommeld, maar er wordt opgetreden onder de naam Time Castle. Dit optreden bevalt goed en de Graaf blijft nog enige tijd bij de band, totdat de ziekte van Pfeiffer hem dwingt het slopende muzikantenbestaan tijdelijk te stoppen. Wel zingt hij in 1971 in de sessiegroep Chrystal Palace. Met deze groep, die nooit heeft opgetreden wordt een single opgenomen.

In 1972 stapt Frank de Graaf weer in een hardrockband, Gang LTD en daarna speelt hij tot 1973 in Highway. In beide bands zingt hij repertoire in de stijl van The Free en The Cream.