Overzicht

Geboren: Curacao, 9 augustus 1932
Overleden: Groningen, 5 december 2006
Actief als: Muzikant
Acts: Chocolate

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Ewald Chocolaad

Ewald Chocolaad

Ewald Chocolaad wordt geboren op Curacao in 1932. Hij zingt en speelt daar met o.a. Quarteto Quisqueya.

In 1953 komt hij naar Nederland en tourt een paar jaar later met Ciklon del Caribe van Scheveningen tot Scandinavie. In 1958 gaat hij terug naar Curacao.

In 1968 gaat hij in Groningen wonen. Hij speelt vervolgens met Wasiwasi en Sabor. Hij begint ook workshops salsa-dansen te geven in o.a. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen. Gaandeweg ontstaan daaruit dansscholen met door Ewald opgeleide leraren. In Groningen huist dansschool Alegria onder andere in zaaltjes van de Troubadour en het Binnenhof.

In de jaren '90 treedt hij niet op als zanger. Zijn come-back is in januari 2002 (Huis de Beurs Groningen) met zijn nieuwe orkest CHOCOLATE, met een repertoire van authentiek Caraibische stukken waarvan enkele van eigen hand. CHOCOLATE speelt sindsdien o.a. op het Frysk Boekenbal (Theater Romeijn Leeuwarden) de Salsa Dance Night (Huis de Beurs Groningen), het NoorderzonFestival 2003, het Kleurrijk Festival 2004 in Groningen en de Nieuwjaarsontvangst 2005 van de Provincie Groningen.

Bron: Bert van Erk

Ewald in de Krant van Toen