Overzicht

Geboren: ’s-Hertogenbosch, 13 juni 1942
Actief als: DJ, Muziekjournalist, Organisator, Programmamaker, Programmeur

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Eddy Determeyer

Eddy Determeyer

Eddy Determeyer organiseert jazzconcerten van 1964 tot 1976 en publiceert sinds 1972 over jazz, improvisatiemuziek, rhythm and blues en verwante stijlen. 

In 1969 komt Determeyer vanuit Arnhem naar Groningen om jeugdleider te worden van het alternatieve jongerencentrum Chappaqua. Zijn programmering is controversieel, met een fikse dosis experimentele pop en avant-garde jazz.

Determeyer is hierna jazzrecensent van het Nieuwsblad van het Noorden, in het begin onder pseudoniem Tim Tyler. Ook schrijft hij duizenden artikelen voor Nederlandse kranten, tijdschriften en websites, recentelijk voor Jazzism, Doctor Jazz en Draai Om Je Oren. In maart 2015 wordt hij eindredacteur van Doctor Jazz.

Hij heeft enige boeken over jazz en blues op zijn naam staan: 'Ruige dagen', 'Backbeat', ‘Rhythm is our Business: Jimmie Lunceford and the Harlem Express’  en ‘Big Easy big bands: Dawn and rise of the jazz orchestra’.

Andere activiteiten: Met pianist Nanne van der Werff ontwikkelde hij het programma 'The Gottschalk Prophecies', over de Amerikaanse componist Louis Moreau Gottschalk en met bassist Bert van Erk speelt hij 'Bass & Poetry', een project rond de dichters die jazz als inspiratiebron gebruikten. Samen met Sem “The Swingmaster” van Gelder speelt hij dj  met jazz en rhythm and blues op 78 toeren. Determeyer produceert voor De Concertzender het programma 'Holiday for Hipsters'.

Website: http://www.eddydetermeyer.com