Overzicht

Geboren: Groningen, 29 december 1956
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Dolf de Vries

Dolf de Vries

Pianist, componist, arrangeur en orkestleider Dolf de Vries behoort met Roelof StalknechtRein de Graaff en Lex Jasper tot de meest gerenommeerde Groninger jazzpianisten uit de 'oude school'.

Hij groeit op in de Oosterpoortwijk, waar zijn ouders aan de Meeuwerderweg de woninginrichtingszaak "De Komeet" drijven. In de jaren zestig speelt hij in beatbandjes St. James Incredible en Amber. Vervolgens speelt de Vries in het jazzy Blue Heaven Combo en richt hij zich succesvol met mainstream jazz en pop als full-prof freelancer op de landelijke markt van chique partijen en bedrijfsfeesten. Hij begeleidt menig wereldster, treedt op met Bekende Nederlanders en werkt voor radio en televisie.

Dolf is als adviseur betrokken bij de eerste edities van het festival Swingin' Groningen (1988/89). In die hoedanigheid adviseert hij de programmering van een eigen prestigieus en prijzig projekt. Na kritische kanttekeningen hierover vanuit de Groninger jazzgemeenschap, laat hij zich zich nogal denigrerend uit over de Groninger muzikantenscene

Website: http://www.dolfdevriesmusics.nl/