Overzicht

Geboren: 1958
Actief als: Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Coos Grevelink

Coos Grevelink

Coos Grevelink - drums, speelde in I Spy, is de opvolger van Max Palfenier in 12"From Heaven.I Spy12" From Heaven.

"Hij begint z'n muzikale drumcarriére al in de vijfde klas van de lagere school en zet die door in de brugklas van het Dr. Nassau College in Assen. Vanaf dag één heeft hij, naast zijn grote liefde drummen, de gitaar altijd als zeer serieus instrument beschouwd en bespeeld.

Zijn eerste echte band als drummer heeft hij op zijn 14e, met op gitaar o.a. ex-Herman Brood/Cuby & Blizzards-gitarist Erwin Java. Op het Dr. Nassau College komt hij kort daarna ook de mensen tegen met wie hij jarenlang muziek zal gaan maken in bands als Arcon, Church Hill en (vanaf 1982) I Spy.

Met de laatste band maakte hij als drummer/gitarist twee cd's 'The crystal fire' en 'Kite' en de nodige singles waarvan een aantal veel aandacht krijgen op de landelijke zenders en waarmee
noteringen worden behaald in diverse hitlijsten. I Spy doet bovendien een drietal zgn. "Twee meter-sessies" voor de VARA.

Tijdens de opnamen van de I Spy-cd's raakt hij meer en meer betrokken bij het opname-proces en de productie wat er toe leid dat hij steeds vaker als producer/technicus gaat werken in vermaarde studio's als Spitsbergen, Wisseloord en talloze andere grotere en kleinere studio's.

Hij werkt met o.a. Vitesse, the Scene, Jan Akkerman, leden van Toto, Mathilde Santing en talloze anderen.
Midden 80er jaren drumt hij ook in de band the Hit, waarvan o.a. Dicky Gilbers en Ellen ten Damme deel uitmaken.

Na de periode met I Spy (1991) speelt hij o.a. jaren in het allround-orkest Time en als studiomuzikant. In 1993 start hij zijn eigen "UnderCover Studio", gevestigd in Zuidbroek. Verder geeft hij workshops, clinics en adviezen op het gebied van productie en techniek, maakt deel uit van de vakjury voor het Nationaal Songfestival en werkt mee aan programma's op Radio 2 en RTVNoord. De afgelopen jaren heeft hij vooral als "oproep-drummer" gewerkt voor een keur aan bands en "Live in Appelscha", als gitarist in de Groninger "Klaairockband" Hail Gewoon (met o.a. Ger Warink en) en een lange tijd als sidekick/geluidsman/gitarist Jelle bij het duo Djoeke en Wietske. Verder werkt hij soms met o.a. oud-I Spy collega's in Studio Spitsbergen in een project onder de naam Radio Orange.
Sinds 2014 is hij tevens als drummer actief in de band Sikkom Kult, met o.a. zangeres Irene Wilkens.
Hij schrijft regelmatig recensies in het muziekvakblad Music Maker, zowel onder zijn eigen naam als onder het alter ego Jelle Sonnema.
Vanaf 2013 maakt hij deel uit van de line-up van de "Night of the Guitars" in Veendam.
Als bestuurlid van de stichting Noorder Gitaar Dag is hij medeverantwoordelijk voor de verschillende gitaarbeurzen die onder die naam worden georganiseerd in zijn woonplaats Zuidbroek. (www.noordergitaardag.nl)

En hoewel artiesten als o.a. David Bowie en Peter Gabriel zijn muzikale helden zijn (naast the Beatles, maar dat is logisch...(-;), is het vormen van een band waarmee hij als gitarist repertoire uit eind 60s/begin 70s kan spelen door gebrek aan tijd moeilijk van de grond gekomen. Maar met de huidige bezetting
van the Outtakes is zijn "Dream Team" echter wel compleet!"

Bron: website van de Outtakes

Halverwege 2015 verlaat Coos Grevelink, dan 35 jaar bandlid als drummer en gitarist,  die band. Hij zegt lang over zijn beslissing nagedacht te hebben. I Spy is op dat moment druk aan het opnemen van nieuw materiaal, maar de muzikale koers ligt te ver af van de zijne. Zijn muzikale ambities liggen op dat moment bij zijn nieuwe project, "The Inspirational North".

Zaterdag 10 december 2016, is de release van de debuut-cd 'Tales of Silver Wolves' van The Inspirational North, een samenwerking van Yvonne Swarts en Coos.