Overzicht

Geboren: Veendam, 8 maart 1949
Overleden: Stadskanaal, 9 januari 2017
Actief als: Bestuurder, Organisator, Programmeur, Uitbater

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Bé Wever

Bé Wever

Berend (Bé) Wever is caféhouder en vooraanstaand muziekpromotor in Veendam sinds eind jaren '60. Het eerste door hem georganiseerde concert is in 1968 in jongerencentrum House of the Rising Sun in Gieten. In Veendam organiseert hij even later in theater Veenlust een optreden van Long Tall Ernie and the Shakers.

Bé is barkeeper in Café Padje, de Kibbelkoele in Wildervank en café De Toeter. Later is hij mede-eigenaar van 't Aaierdoppie, eveneens een zaak met regelmatig live-muziek. Wever organiseert later optredens in Groot Café Janssen en Janssen en de Toeter (samen met Marcel Wolthof). 

Als voorzitter (en boegbeeld) van Bogdike is Wever actief als organisator van Veendammer evenementen als BOGBlues, de Night of the Guitars, het Flower Powerfestival in Parkzicht en aktiviteiten rond de Pruiverij, waaronder een straatmuzikantenfestival. Behalve als organisator is hij ook actief als bandmanager van o.a. zanger/gitarist Gerry Wolthof.

Wever is voor al zijn verdiensten uitgeroepen tot Veendammer van het Jaar 2013.

Bé Wever overlijdt op maandagmiddag 9 januari 2017 aan kanker in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Zijn afscheid in theater vanBeresteyn wordt bijgewoond door vele honderden vrienden en bekenden.

Bronnen:

http://www.veendammer.nl/nieuws/39819/ode-aan-be-wever/

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/172479/Festivalorganisator-Be-Wever-67-overleden

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/172714/Honderden-belangstellenden-bij-uitvaart-Be-Wever-Een-afscheid-dat-hij-verdiende