Overzicht

Geboren: 1970-01-01
Actief als: Componist, Muzikant

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Addy Scheele

Addy Scheele

De in Twente geboren pianist, componist en arrangeur Addy Scheele (1949) speelt in de sixties braaf klassiek en gospel in kerken, maar houdt er ook een geheim leven op na als gitarist van Enschedese popgroep The Ronal Four. Later heeft hij les van Martin Kaptein, die ook de docent was van Harry Bannink, Jasper van ‘t Hof, Jan Rietman en Adje van den Berg.

In Groningen studeert Addy schoolmuziek en klassiek piano aan het conservatorium. Daarnaast speelt hij jazz met o.a Alan Laurillard, Jenne Meinema, Peter Tjeerdsma en Robert Veen in diverse formaties, zoals Het Gronings Workshop Orkest, Tune Up en Springtide.

Addy Scheele speelt vervolgens als beroeps op platen van en deelt het podium met vele coryfeeën in de kleinkunst, de pop en de jazz. In het Noorden verzorgt hij de begeleiding van streektaalartiesten als Rients Gratama, Wia Buze, Lianne Abeln en Piter Wilkens. Ook produceert hij platen, maakt hij soundtracks voor audiovisuele producties en geeft hij pianoles. Met zijn eigen fusion-jazzkwartet DEMI-SEQ brengt hij in 2010 de CD By Nature uit.

Websites:
www.addyscheele.nl
De krant van toen
twenteuitdekunst.nl (interview)
twenteuitdekunst.nl (cd-recensie)