Overzicht

Geboren: Enschede, 28-11-1943
Overleden: Groningen, 12-12-2013
Actief als: Muzikant
Ook bekend als: Sarge, Kid Adam

Zoek in site

U bent hier: Home Personen Adam Olivier

Adam Olivier

Adam Olivier is trompettist, zanger en bandleider van de in 1973 te Groningen opgerichte La Vida New Orleans Jazzband en de daaruit in 1976 voortgekomen  The Silver Leaf Brass Band. De orkesten zijn op vele nederlandse - en internationale podia te horen geweest. De stijl van deze orkesten is New Orleans jazz, waarbij het Olivier niet gaat om het naspelen van een bepaalde stijl maar het spelen in een stijl. 

La Vida maakt meerdere lp's en cd's, en Olivier is auteur van het boek "New Orleans Jazz, De Ongekende Emotiemuziek".

Hij laat gerenommeerde musici als Louis Nelson, Milton Batiste, Sam Lee, Alton Purnell, Freddie Kohlman, Kid Sheik, Herbert Permillion, Joseph “Brother Cornbread" ThomasBarry Martyn en Sammy Rimington overkomen als gastspelers en ook organiseert hij meermalen een Europese tournee voor de Olympia Brass Band. Adam wordt wegens zijn verdiensten benoemd tot ereburger van New Orleans.

Ook schuwt hij samenwerking met de Groninger avant-garde niet. Met Alan Laurillard begint hij het experiment La Vida Super Nova.

Sousafoniste Liesbeth Blaauw schrijft over hem: "Hij kent de kneepjes van het vak, kan als geen ander een band leiden en weet altijd de juiste muzikanten om zich heen te verzamelen. Zijn zangkunsten komen direct uit zijn hart. Hij herkent beginnende talenten en geeft hun een kans in zijn bands."

Adam Olivier overlijdt in 2013 aan een hersenbloeding, enige dagen na zijn feestelijk gevierde zeventigste verjaardag. 

Links:

Dagblad van het Noorden 04-01-2014 - De Nederlandse ereburger van New Orleans De Vrije Hand mei 1991


Careless Love; La Vida Jazzband in Hotel van der Werf, Schiermonnikoog 2003The Silver Leaf Brass Band in juni 2007

 

* Aan dit artikel wordt nog gewerkt, kom later gerust nog eens terug. *