Overzicht

Periode: 2016 - nu
Plaats(en): Groningen
Adres: Achterweg 1 9725 BM Groningen
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Overig Stichting Filmcollectief Groningen

Stichting Filmcollectief Groningen

Stichting Filmcollectief Groningen heeft als doel de bevordering van het film- en audiovisuele klimaat in Groningen. Het Filmcollectief houdt zich bezig met ontwikkeling, realisering en vertoning van documentaires, speelfilms en korte films. Roeland Dijksterhuis, Carla Wolbers en Mara Mouwen zijn de drijvende krachten achter de stichting.

Rockumentary Grunn: het vertellen van de verhalen achter de muziek
Na een eerste productie - de documentaire 'De laatste boer van Euvelgunne' (Tom Tieman, 2017) - volgt het project Rockumentary Grunn. Met dit project wil Stichting Filmcollectief Groningen het muzikaal erfgoed van de provincie in kaart brengen. Amateurfilmers of verzamelaars van archiefmateriaal kunnen aan de hand van hun eigen beelden een korte muziekdocumentaire maken. In 2016-2017 volgen zo een tiental korte documentaires waarin elementen van de Groningse muziekgeschiedenis tot leven worden gebracht.

Rockumentary Grunn is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, de Kunstraad Groningen, Fonds voor de Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Naast de eigen inbreng van makers leveren de Groninger Archieven/Poparchief Groningen het archiefmateriaal voor de documentaires en digitaliseren ze beeld- en geluidsmateriaal, dat naar aanleiding van de te maken documentaire is langsgebracht.

Op zaterdag 24 juni 2017 zijn 5 documentaires voor het eerst te zien in de ORKZ Bios: Repetition Works, Come Correct, Little Ritz and his Rocking Butterflies, Het onbeminde bemind en Open The Gate!. Daarna volgen vertoningen in Martiniplaza tijdens het EchtErik Festival, VERA, de Machinefabriek en Noorderzon 2017. Laatstgenoemde kan worden gezien als officiële première, omdat hier voor het eerst 9 van de 10 documentaires te zien zijn.

De documentaires:


Alle documentaires zijn te bekijken op deze website, tenzij anders vermeld. Klik hiervoor op de desbetreffende titel.

Links: