Overzicht

Periode: 2016 - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Overig Rockumentary Grunn

Rockumentary Grunn

Rockumentary Grunn: het vertellen van de verhalen achter de muziek
Stichting Filmcollectief Groningen, een initiatief van Roeland Dijksterhuis, Carla Wolbers en Mara Mouwen, begint in 2016 het project Rockumentary Grunn. Het project heeft tot doel het muzikaal erfgoed van de provincie in kaart te brengen. Samenwerkingspartners zijn het Gronings Audiovisueel Archief (GAVA), Poparchief Groningen en Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Amateurfilmers of verzamelaars van archiefmateriaal kunnen aan de hand van hun eigen beelden een korte muziekdocumentaire maken. Naast de eigen inbreng van makers leveren de Groninger Archieven, GAVA en Poparchief Groningen archiefmateriaal voor de documentaires en digitaliseren ze beeld- en geluidsmateriaal, dat naar aanleiding van de te maken documentaire is langsgebracht.

In 2016-2017 volgen zo een tiental korte documentaires waarin elementen van de Groningse muziekgeschiedenis tot leven worden gebracht. Op zaterdag 24 juni 2017 zijn 5 documentaires voor het eerst te zien in de ORKZ Bios: Repetition Works, Come Correct, Little Ritz and his Rocking Butterflies, Het onbeminde bemind en Open The Gate!. Daarna volgen vertoningen in Martiniplaza tijdens het EchtErik Festival, VERA, de Machinefabriek, Noorderzon 2017 en het In-Edit Festival in Amsterdam in 2018. Noorderzon kan worden gezien als officiële première, omdat hier voor het eerst 9 van de 10 documentaires te zien zijn.

Rockumentary Grunn is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, de Kunstraad Groningen, Fonds voor de Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De documentaires:


Alle documentaires zijn te bekijken op deze website. Klik hiervoor op de desbetreffende titel.