Overzicht

Periode: 2002 - 2010
Plaats(en): Groningen
Status: gestopt

Zoek in site

U bent hier: Home Overig Groverpop

Groverpop

Groverpop (samentrekking van 'Groninger verscheidenheid in pop') behartigt van 2002 t/m 2009 de belangen van regionale bands, vanaf 2004 als officiële popkoepel van de provincie Groningen. De organisatie heeft als taken het ondersteunen en promoten van popmuziek uit Groningen en het dienen als vraagbaak voor muzikanten, podia, labels, organisatoren en overheden, door middel van een inloopkantoor en een website. 

Groverpop is opgericht door de mensen achter het Rode Oortjes  Festival. Dit is volgens deze organisatoren een bittere noodzaak, omdat er in Groningen - ondanks een prima infrastructuur - geen enkele sturing en beleid zou zijn betreffende popmuziek en er te weinig gebeurt voor bands. Groverpop slaagt erin de regionale overheid te overtuigen dat zij hierin verbetering kan brengen en vanaf 2004 is Groverpop de popkoepel. 

Van 2002 tot 2006 is de stichting gehuisvest in Simplon. Zij organiseert onder meer de Groninger Popprijs, de Local Heroes avonden en het Local Heroes podium op het BevrijdingsfestivalIn 2006 komt er een einde aan de samenwerking met Simplon. Groverpop trekt in bij Het Viadukt en werkt van daaruit verder. 

In 2009 oordeelt de provincie Groningen dat Groverpop niet aan de doelstellingen als popkoepel voldoet, met als gevolg dat de subsidie wordt stopgezet. In 2010 wijst de provincie POPgr (het latere POPgroningen) als opvolger aan. Het betekent feitelijk het einde van Groverpop.