U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

Een jaar geleden heeft Groverpop de diverse media in Groningen laten weten dat zij vond dat er bijzonder weinig aandacht in alle schrijvende media was voor het wel en wee van de Groninger Popwereld. Voor de Hazewinkel Pers was dit direct aanleiding om contact te zoeken met Groverpop en al op 1 maart 2006 kwam de Krant van Groningen (wordt elke woensdag huis-aan-huis bezorgd in de stad) met een wekelijkse poppagina in deze krant, onder de noemer Groningen Rockcity. De redactie van de pagina ligt geheel in handen van Groverpop en zij heeft voor de pagina complete vrijheid, geen genre belemmeringen, alles mag, van metal tot brave entertainment popmuziek. Sinds de afgelopen weken heeft Groverpop de pagina uitgebreid met eigen fotos en recensies van bijzondere concerten in Groningen. De reden hiervan is om een breed lezerspubliek naar de pagina te trekken die naast de foto van bijvoorbeeld Van Dik Hout of Blof ook een bericht kan lezen van talenten als bijvoorbeeld Les Enfants Terrible. Vaststaat dat de pagina heel goed gelezen en gevolgd wordt. Ook moet de redactie tegenwoordig keuzes maken voor de items, er zijn veel meer items per week dan er geplaatst kunnen worden. Ook de diverse betrokken poporganisaties en podia hebben inmiddels de pagina gevonden en willen graag extra aandacht generen via deze mogelijkheid. Groverpop werkt hier samen met Hazewinkel Pers graag aan mee. Al met al een mooi initiatief dat nu haar tweede jaar in gaat. Vanaf heden zal Groverpop ook maandelijks de pagina uploaden naar hun website. Ze zijn straks ook terug te vinden onder het kopje media. Voor meer info kijk op de website van [url=http://www.groverpop.nl]Groverpop[/url].

Eerste Verhaal geplaatst op de website

Datum: 07-02-2007
Auteur: Barbie
De eerste mooie anekdote is geplaatst bij het onderdeel [section=21]Verhalen[/section] op deze website. Op deze plek zullen in de nabije toekomst meerdere verhalen en anekdotes te lezen over Groningse muziekevenementen, concerten, bands en meer. Als je zelf, als muzikant of muziekliefhebber, een leuke herinnering of een goed verhaal over de muziek in Groningen hebt dat je hier geplaatst wilt zien, stuur dit verhaal, van maximaal 500 woorden, dan op middels de [section=7]REAGEER[/section] link.

Poparchief brengt serie ansichtkaarten uit!

Datum: 10-01-2007
Auteur: app-poparchief-prd
Er zijn vier kaarten uitgebracht van vier verschillende muziekgroepen uit stad en provincie Groningen. Dit zijn: Krause (foto gemaakt door [url=www.henx.nl]Henx[/url]) The Javelins (foto gemaakt door Harry Nienhuis) The Ro-d-Ys (foto gemaakt door Greeth Smit) Audiotransparent (foto gemaakt door [url=http://gerben.onyourpicture.com/]Gerben Kolkena[/url]) De kaarten zullen onder meer te vinden zijn in de hal van de RHC Groninger Archieven, bij de Openbare Bibliotheek, verschillende grote podia en platenzaken in de stad. In de provincie zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij de Openbare Bibliotheken. Wees er snel bij, het gaat om een beperkte oplage!

Poparchief Groningen zoekt eindredacteur

Datum: 02-01-2007
Auteur: Barbie
Taken en verantwoordelijkheden Je bent verantwoordelijk voor het bewaken, aanpassen en coördineren van het redactieproces van de website. Je bent in staat zelfstandig, maar in samenwerking met projectcoördinatie, een volledige redactie op te zetten en de redactieleden te begeleiden. Tevens vervul je een actieve rol in het versterken van de positie van de website. Je bent een gezicht van het Poparchief Groningen naar buiten en hebt een representatieve taak richting lezers, redactionele contacten, media en andere geïnteresseerden. Profiel Als ideale kandidaat heb je een overtuigende kennis van de popmuziek in stad en provincie Groningen heb je ervaring binnen een redactie bij voorkeur als hoofd- of chef- redacteur in de mediasector, bij voorkeur bij een of meerdere webredacties. Je bent innovatief en hebt vooruitstrevende ideeën. Je beschikt over een redelijke kennis van online media, je hebt een goed netwerk binnen de lokale en nationale muzieksector en je bent ondernemend ingesteld. Je werkt gestructureerd en bent goed in staat het redactieproces efficiënt in te richten. Je bent in staat op inspirerende wijze leiding te geven aan de vrijwillige redactieleden. Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau. Daarnaast ben je breed inzetbaar en ben je in staat pr-activiteiten op te zetten in samenwerking met de projectcoördinatie. Wij bieden naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden een prettige werkplek in een jong en gedreven team. De standplaats is Groningen. Interesse? Informatie kun je inwinnen bij mevrouw E. Iwema afdeling Personeelszaken, tel: 050 5992000. Sollicitaties (brief en CV) kunnen gericht worden aan e.iwema@groningerarchieven.nl, t.a.v. Vacature Eindredacteur Poparchief Groningen. Einddatum inzenden sollicitatie: 1 augustus 2007

Poparchiefdag groot succes!!

Datum: 22-12-2006
Auteur: Barbie
De Kick Off van het Poparchief Groningen op zaterdag 18 november was een groot succes! De opening werd verzorgd door Harry Rijnbergen en Frank Schaap (vj SF&L). Zij leverden voor de opening een videoclip getiteld Blockhead. De groep Benjamin B vertolkte speciaal voor deze gelegenheid een aantal nummers van de Groninger sixtiesband The Ro-d-Ys. Vanaf half twee 's middags waren er optredens in het RHC gebouw van onder meer Audiotransparent, The Javelins, Krause en Lou Leeuw Band. Ook Awkward i, Mount Hagen, Linde Nijland en Tiedo speelden akoestische sets in de kantine van het RHC gebouw. Ook was er een expositie van de privécollectie van Koen van Krimpen en van popmateriaal dat al bij de archieven ligt. Bij de inbreng is prachtig popmateriaal binnen gekomen. Een deel van het materiaal zal in het nieuwe jaar op de website te bewonderen zijn. Kijk bij het onderdeel Podia / Festivals bij KickOff Poparchief Groningenvoor foto's van de dag!