U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

Van Semarang naar Groningen: een Interview met Hans Valentin

Datum: 25-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Hans Valentin in 1941 geboren in de stad Semarang op het eiland Java. Hij kwam in 1957 naar Nederland, waar hij gedeeltelijk uit verveling zijn gitaar oppikte. Valentin speelde in onder meer The Rocking Devils, The Travellers en Dicky and the Jokers. Poparchief Groningen sprak met hem over zijn leven als muzikant in Groningen. Lees hier het interview met Hans Valentin en let ook op het unieke fotomateriaal.

Slag van Groverpop 2008 op de Luisterpaal

Datum: 06-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
De vijfde editie van de Slag van Groverpop (2008) staat vanaf vandaag integraal op de Luisterpaal van 3voor12. Luister nu naar deze uitstekende verzamelaar met muziek van onder meer LPG, De Straaljagers, Sixtyniners, Gheestenland, Flux, Duroc en The Dirty Shambles. luister [url=http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal]hier[/url] naar de luisterpaal. (En vergeet ook niet even naar dat funky album van The Trenches te luisteren - het project van Roel Kleintjens)

Start van de Vrije Hand met Jeroen de Jong

Datum: 06-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Het legendarische initiatief De Vrije Hand wordt in november 2007 weer nieuw leven in geblazen door Chris Garrit . Het concept van De Vrije Hand - in 1988 bedacht door Paul Penninkhof - is simpel. Een bekende Groningse muzikant krijgt de opdracht om gedurende een maand vier muziekavonden geheel naar eigen inzicht te vullen. De plaats van handeling is het in 2007 heropende Pakhuis. De aftrap van deze nieuwe serie werd in november 2007 verricht door Remko Wind, in december gevolgd door Gerrit Veen en in januari had Leo Dorcas de touwtjes in handen. De maand februari is helemaal in handen van Jeroen de Jong, die voor de gelegenheid een mooi programma samenstelde en oude bands weer leven inblies. Het programma: Woensdag 6 februari: Thema: All Day and All of the Night The Beat Kings Lees hier meer. Woensdag 13 februari: Thema: Men of Constant Sorrow & Knoxville Girls The Sugar Daddies Lees hier meer. Woensdag 20 februari: Thema: The Night They Drove Old Dixie Down Cochon Bleu speelt The Band Lees hier meer. Woensdag 27 februari: Thema: Arnold Layne Drives My Car To Sacramento The Radio Stars Lees hier meer. Kijk voor meer informatie op de website van de Vrije Hand. Verdere handlangers van de Vrije Hand: Maart 2008- Hans van Lier April 2008- Gert-Jan Kelder Mei 2008- Lilian Tan Juni 2008- Harry Arling

Weer tientallen nieuwe Simplon-affiches online

Datum: 06-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Sinds deze week staan er weer tientallen (nieuwe) Simplon-affiches online, vele afkomstig uit het begin van de jaren negentig. Met daarop Groningse bekende namen als I Spy, Benjamin B., Buzz Aldrin en Sjchroumpf!. Maar ook van Kleg met Lee Ranaldo van Sonic Youth, Mucky Pup, Buzzcocks en Thelonious Monster. Klik [url=http://www.poparchiefgroningen.nl/venue_media/venue/3/type/artwork]hier[/url] om te grasduinen tussen al dat moois. Natuurlijk is dit nog lang niet alles, in de loop van de tijd zullen er nog honderden affiches worden gedigitaliseerd bij het Poparchief en worden geplaatst op de website. Nu gaan we ons echter eerst richten op de affiches van Vera, waarvan er binnenkort een flink aantal online zal komen. We houden je op de hoogte.

Ad Kooi spreekt ruimhartig over zijn muzikale loopbaan

Datum: 05-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Ad Kooi is een van de bekendste gezichten in de Groninger muziekgeschiedenis. Hij speelde onder meer in bands als Highway, Plot, So(u)lution, The Destroyers, The Sunshine Express en Eagle 5. In zijn gigantische loopbaan maakte hij van alles mee. Hij praat hier in een uitgebreid interview met Poparchief-redacteur Gerard Groothuis ruimhartig over. Lees hier het interview met Ad Kooi