U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

De Flintstonebar - de eerste reacties!!!

Datum: 11-03-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Het verhaal van de Flintstonebar is het eerste interactieve project van Poparchief Groningen dat tot stand komt door bijdragen van verschillende lezers van het Poparchief. De eerste bijdragen zijn binnen. Heel erg bedankt daarvoor!!! Maar dat is nog lang niet voldoende. We zoeken nog veel meer verhalen, foto’s en advertenties. Wie helpt ons aan informatie over de Flintstonebar??? Vraag je kennissen van toen of ze nog iets weten, of kijk eens op zolder of daar nog iets onder het stof ligt. Wij zijn heel benieuwd! Lees hier wat we nu al hebben

Het Rode Oortjes festival 1994 tot en met 2008

Datum: 05-03-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Zondag 9 maart vond de finale plaats van [festival=11]Het Rode Oortjes Festival[/festival] in het Platform Theater, met [url=http://www.pioneersoflove.com]Pioneers of Love[/url] als de kersverse winnaar. Ter gelegenheid hiervan plozen Poparchief-redacteurs Janet Roze en Angelique Roze de geschiedenis van het festival uit. Lees [festival=11]hier[/festival] het hele verhaal inclusief een overzicht van alle voorrondes, finales en winnaars sinds 1994. Mocht je trouwens zelf ook op Rode Oortjes hebben gespeeld en wij hebben geen of weinig materiaal van jouw band, dan is alle informatie welkom!

De 'Safe Haven' van Lawn

Datum: 26-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
De Fries/Groningse band Lawn maakt zich helemaal op voor de release van het derde album [i]Silver[/i]. Het succes van de vorige plaat [i]Backspace[/i] en met name van de single [i]Fix[/i] (samen met Anneke van Giersbergen toen nog The Gathering) was groot en de band hoopt dit ongetwijfeld te evenaren. En hoe kan dit beter dan met een leuke marketingstunt. Lawn presenteerde dan ook het prachtige concept 'safe haven'. Binnen dit concept maakt de band een klik tussen de cd-verkoop en de concerten. Tijdens de eerste vier concerten van Lawn ter presentatie van [i]Silver[/i] is het mogelijk om de plaat slechts voor 6 euro te kopen. Maar dan moet je [url=http://www.lawn.nl/safehaven]hier[/url] wel van te voren aangeven dat je naar het concert komt. Wanneer een vooraf bepaalde minimum opkomst via de website is verzekerd, wordt een podium een Safe Haven en kun je [i]Silver[/i] dus voor een prikkie meenemen. De concerten vinden plaats in Vera Groningen, Romein Leeuwarden, Ekko Utrecht en een nog nader te bepalen locatie. Voor het concert in Vera (gelijk ook de eerste echte presentatie) zijn er bij het schrijven van dit bericht nog 55 voorintekeningen nodig om Vera een Safe Haven te laten zijn. Het concert in Vera kost 4 euro plus maandkaart en Jean Parlette staat in het voorprogramma. Binnenkort vind je hier op het Poparchief een geheel vernieuwd profiel van de band. Kijk voor meer informatie op de [url=http://www.lawn.nl]website[/url] van Lawn.

Finalisten Lopend Vuur Pitch zijn allen Gronings

Datum: 26-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
In 2007 kondigde het 'platform voor de Nederlandse indiescene' [url=http://www.lopendvuur.nl]Lopend Vuur[/url] een uniek project aan: de Lopend Vuur Pitch. Een bandcontest die eens niet alleen ging om 'de muziek' maar om de manier waarop de individuele kwaliteit van deze muziek in de markt wordt gezet. Meer dan 100 bands (niet alleen uit Groningen, maar ook uit de rest van het land) leverden een ondernemingsplan in en daarvan werden er vijf geselecteerd voor de finale door een jury bestaand uit een flink aantal nationale en internationale professionals. Toevalligerwijs zijn wel alle vijf geselecteerde finalisten afkomstig uit Groningen. De finalisten zijn: Audiotransparent, Believeisadoubt, The Black Atlantic, Krause en Them Apples. In de finale gaan deze vijf artiesten met elkaar strijden om een platencontract bij Sony/BMG. Op zaterdag 16 februari 2008 kregen deze acts hulp van experts om hun ondernemingsplannen verder aan te scherpen. Joey Ruchtie (programmeur Noorderslag en Rotown), Jan Pier Brands (Wham! Wham! Records) Jan Douwe Kroeske (KinkFM) en tal van andere communicatieadviseurs, marketeers en internetspecialisten waren aanwezig om de bands te adviseren, corrigeren en te sturen. Op 14 maart 2008 zal in Vera een showcase plaatsvinden waar de bands zich live zullen moeten presenteren. Op 19 maart volgt de uitslag, dan wordt bekend wie er het platencontract krijgen bij Sony/BMG ter waarde van 20.000 euro. Kijk voor meer informatie en actueel updates op de immer interessante [url=http://www.lopendvuur.nl]website[/url] van Lopend Vuur.

OPROEP: wie weet er meer over de Flintstonebar???

Datum: 25-02-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Uit de informatie die we aldoor verzamelen blijkt dat veel bands in het verleden hebben opgetreden in de Flintstonebar aan de Gelkingestraat. Nou is ons niet zo heel veel bekend over dit podium, behalve datgene dat je hier kunt lezen, opgetekend uit de mond van Dicky and the Jokers-gitarist Hans Valentin. Wie heeft er meer informatie? Wie heeft er gespeeld? Wie helpt ons om de geschiedenis van deze zaal te reconstrueren? Mocht je informatie of bijvoorbeeld fotomateriaal voor ons hebben, mail dan even met eindredacteur Mark Hospers via m.hospers@groningerarchieven.nl. We zijn benieuwd! (foto: Dicky and the Jokers)