U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

Nu ook Kraantje Pappie op luisterpaal

Datum: 04-11-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Groningen is de afgelopen tijd goed vertegenwoordigd op VPRO's 3voor12-luisterpaal. Waar recentelijk Krause en Klein al op VPRO's 3voor12-luisterpaal waren te beluisteren, is nu de debuut-EP van Kraantje Pappie aan de beurt. [i]Boulimia[/i] heet de schijf, met als ondertitel 'De ik ben vol van mezelf ep'. De CD is uitgebracht op het hiphoplabel Noah's Ark, opgezet door de bekende Amersfoortse mc Jiggy Djé. Simplon beleefde op 29 oktober jl. de primeur met de CD-presentatie van deze Groningse mc. Surf [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42661027#luisterpaal.42661027]hier[/url] naar de plaat, maar wees er snel bij, want de muziek is slechts gedurende korte tijd te beluisteren.

Klein en Krause op 3voor12-luisterpaal

Datum: 23-10-2009
Auteur: Gert Plas
De nieuwe albums van Krause en Klein zijn geselecteerd voor de 3voor12-luisterpaal. Krause staat zelfs in de top-10 van meest beluisterde én meest gewaardeerde artiesten van dit moment. Susanne Clermonts, de muzikante achter Krause, is live te bewonderen op 28 oktober in Vera, Groningen. Klein (Roel Kleintjens, o.a. Sjchroumpf!, Fatmen) treedt 3 dagen later op in dezelfde club. De luisterpaal biedt de mogelijkheid een album voor een beperkte tijd online te beluisteren. Luister [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42616642#luisterpaal.42616642]hier[/url] naar [i]No Guts, No Glory[/i] van Krause en [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42607108#luisterpaal.42607108]hier[/url] naar [i]A Devil's Bargain[/i] van Klein.

Protestsongs op de Dag van de Groninger Geschiedenis

Datum: 14-10-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Op zaterdag 17 oktober a.s. organiseert RHC Groninger Archieven weer de Dag van de Groninger Geschiedenis, met dit jaar als thema ‘Oorlog en vrede’. GAVA, Ham Radio Communications en Poparchief Groningen haken hierop in met drie muziekacts, die ‘s middags in de entreehal bekende protestsongs coveren. Het gaat om Kim Janssen, Ruud Slingerland en The Black Atlantic. Zij geven gedurende de dag ook op verschillende lokaties in het gebouw accoustische sets ten gehore. Het Poparchief zal in de studiezaal aanwezig zijn met een stand, waar een mooie dwarsdoorsnede uit de collectie muziekvideo's is te bekijken én beluisteren. [b]Datum:[/b] zaterdag 17 oktober 2009 [b]Lokatie:[/b] podium in hal gebouw RHC Groninger [b]Tijd:[/b] vanaf 13.00u

Zomerstop Poparchief en... vernieuwde site

Datum: 23-06-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Het zal de komende tijd even rustig zijn op de website van Poparchief Groningen. We maken een zomerstop om aan de achterkant hard te werken aan een vernieuwde website. Een site waarop je nog veel meer mogelijkheden hebt om naar harte lust te grasduinen in de pophistorie van deze mooie provincie.

Een gesprek met Harry Niehof

Datum: 16-03-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Harry Niehof is een grote bekende in de stad en omstreken. Hij maakt al vanaf begin jaren zestig muziek en is daar steeds weer vernieuwend in. Poparchief-redacteur Jan Karstens sprak met Niehof over zijn muzikale loopbaan en schreef dit verhaal over deze rasmuzikant.