U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

De DiscCoverArt-expo van het Poparchief draait om muziekcassette-artwork van Groninger bodem. Derhalve aandacht voor (grafisch) vormgevers, die vanaf de jaren tachtig met hun ontwerpen een belangrijk stempel hebben gedrukt op de muziekscene in Groningen. Te beginnen met Tup Wanders, bij velen beter bekend als Tuppus.

Expositie DiscCoverArt is begonnen!

Datum: 20-11-2009
Auteur: Gert Plas

Tribuutconcert Jan Suiveer (The Javelins)

Datum: 13-11-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Zaterdag 14 november wordt er in Huize Maas een tribuutconcert gegeven ter nagedachtenis aan de in 2008 overleden zanger, Jan Suiveer, van de Sixtiesband The Javelins. Samen met hun muzikale vrienden en de fanclub geven de overgebleven leden van The Javelins; Sip Pluim, Wim Feith, Joop Hamming en Fries Wolma een muzikaal concert, ter ere van hun overleden frontman, vriend en zanger, waarmee zij 46 jaar lang mee hebben opgetreden. Samen met hem hebben zij overal in Nederland en ook in Duitsland opgetreden. En met veel succes. In hun boek : “It’s only R&R, but we like it” , staan hun verhalen opgetekend. Het belooft een bijzonder avond te worden en een must voor iedereen, die de groep een warm hart toedraagt. De muzikanten die meedoen zijn o.a. Pé en Rinus, Sijtse Scheeringa, Eddie Meijer en Bert Veldkamp, Inki de Jong, Marjan Feith, Wim Angerman, Jur Eckhardt, The Five Cousins, The Askay Brothers, Lou Leeuw, Jeroen Suiveer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Huize Maas en Plato. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Nu ook Kraantje Pappie op luisterpaal

Datum: 04-11-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Groningen is de afgelopen tijd goed vertegenwoordigd op VPRO's 3voor12-luisterpaal. Waar recentelijk Krause en Klein al op VPRO's 3voor12-luisterpaal waren te beluisteren, is nu de debuut-EP van Kraantje Pappie aan de beurt. [i]Boulimia[/i] heet de schijf, met als ondertitel 'De ik ben vol van mezelf ep'. De CD is uitgebracht op het hiphoplabel Noah's Ark, opgezet door de bekende Amersfoortse mc Jiggy Djé. Simplon beleefde op 29 oktober jl. de primeur met de CD-presentatie van deze Groningse mc. Surf [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42661027#luisterpaal.42661027]hier[/url] naar de plaat, maar wees er snel bij, want de muziek is slechts gedurende korte tijd te beluisteren.

Klein en Krause op 3voor12-luisterpaal

Datum: 23-10-2009
Auteur: Gert Plas
De nieuwe albums van Krause en Klein zijn geselecteerd voor de 3voor12-luisterpaal. Krause staat zelfs in de top-10 van meest beluisterde én meest gewaardeerde artiesten van dit moment. Susanne Clermonts, de muzikante achter Krause, is live te bewonderen op 28 oktober in Vera, Groningen. Klein (Roel Kleintjens, o.a. Sjchroumpf!, Fatmen) treedt 3 dagen later op in dezelfde club. De luisterpaal biedt de mogelijkheid een album voor een beperkte tijd online te beluisteren. Luister [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42616642#luisterpaal.42616642]hier[/url] naar [i]No Guts, No Glory[/i] van Krause en [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42607108#luisterpaal.42607108]hier[/url] naar [i]A Devil's Bargain[/i] van Klein.