U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

Website Poparchief Groningen goed bezocht!

Datum: 26-07-2007
Auteur: Barbie
Dankzij subsidies van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, De Provincie, het H.S. Kammingafonds en het Huis van de Groninger Cultuur kan de organisatie de komende twee jaar verder met de ontwikkeling van hèt digitale naslagwerk over de Groninger Popmuziek. Het Poparchief is verheugd om het feit dat zij dagelijks mooie reacties, vele verzoeken en aanvullingen binnen krijgt voor de website. We willen de bezoekers van de website hiervoor ook hartelijk bedanken voor hun inzet. Het kan echter voorkomen dat door de vele reacties het even kan duren voordat nieuwe gegevens daadwerkelijk op de website te vinden zullen zijn. De medewerkers van het Poparchief doen uiteraard hun uiterste best alle reacties zo spoedig mogelijk te beantwoorden en te verwerken. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Oproep bands voor Krotje-middag

Datum: 09-07-2007
Auteur: Barbie
Ook is het Poparchief Groningen op zoek naar bandleden van bands die in de periode 1960 actief waren in stad en provincie Groningen (en wellicht daarbuiten). Het Poparchief nodigt deze muzikanten graag uit voor een interview over de band en de muziekperiode. Dit interview wordt opgenomen tijdens de Krotje-middag en wordt als archiefmateriaal bewaard en gebruikt voor het Poparchief en de website. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het Poparchief Groningen, tel: 050 - 599 2000 of mailen naar Patricia Ottay, coördinator Poparchief, p.ottay@groningerarchieven.nl.

Jubileumfeest The Javelins in Huize Maas

Datum: 09-07-2007
Auteur: Barbie
Het boek geeft een overzicht van 45 jaar The Javelins: het verhaal van vijf stad Groninger muzikanten die in 1962 een beatband oprichtten en nu na 45 jaar nog steeds actief zijn. Naast persoonlijke verhalen bevat het boek ook veel fotomateriaal en recenties. Voor meer informatie en het laatste nieuws over het jubileumfeest en het boek kijk op de website van [url=http://www.thejavelins.com] The Javelins [/url].

Noir winnaar Groninger Popprijs 2007

Datum: 02-07-2007
Auteur: Barbie
De Groninger Popprijs wordt elk jaar georganiseerd door Groverpop. Na vier voorrondes op verschillende podia komen 4 bands als beste uit de bus: The Black Atlantic, Not Shakespeare, 24 Hours en Noir. De laatst genoemde mag na loting het spits afbijten en dat doen de heren volgens het juryrapport met veel overtuiging. De andere bands hebben zich van hun beste kant laten zien, maar Noir springt er qua originaliteit en podiumuitstraling bovenuit. Noir wint uiteindelijk dus en krijgt hiermee onder meer een plaats op Eurosonic, het Bevrijdingsfestival 2008, Melkweg en meer. Hun eerste demo "Under Different Angels" is opgenomen in studio Alcatrash en te beluisteren op hun site. Voor meer info kijk op de site van [url=http://www.groverpop.nl]Groverpop[/url].

IJzeren Podiumdier Voor Vera

Datum: 15-06-2007
Auteur: Barbie
Robert Bangma wordt in eigen huis uitgeroepen tot beste directeur, omdat hij volgens het rapport de eigenzinnige positie van Vera heeft weten uit te bouwen ‘zonder iets aan karakter in te leveren.’ Joey Ruchtie programmeur van Rotown is volgens de VNPF-jury de beste programmeur, vanwege zijn kennis van nieuwe ontwikkelingen en zijn gevoel voor wat er leeft in de lokale Rotterdamse scene. Toch wederom een beetje feest voor Groningen, aangezien Joey Ruchtie ooit begon in Groningen als programmeur Vera Kelderbar én nog altijd programmeur is van het Groningse festival Noorderslag.