U bent hier: Home Nieuws

Nieuws

Noir winnaar Groninger Popprijs 2007

Datum: 02-07-2007
Auteur: Barbie
De Groninger Popprijs wordt elk jaar georganiseerd door Groverpop. Na vier voorrondes op verschillende podia komen 4 bands als beste uit de bus: The Black Atlantic, Not Shakespeare, 24 Hours en Noir. De laatst genoemde mag na loting het spits afbijten en dat doen de heren volgens het juryrapport met veel overtuiging. De andere bands hebben zich van hun beste kant laten zien, maar Noir springt er qua originaliteit en podiumuitstraling bovenuit. Noir wint uiteindelijk dus en krijgt hiermee onder meer een plaats op Eurosonic, het Bevrijdingsfestival 2008, Melkweg en meer. Hun eerste demo "Under Different Angels" is opgenomen in studio Alcatrash en te beluisteren op hun site. Voor meer info kijk op de site van [url=http://www.groverpop.nl]Groverpop[/url].

IJzeren Podiumdier Voor Vera

Datum: 15-06-2007
Auteur: Barbie
Robert Bangma wordt in eigen huis uitgeroepen tot beste directeur, omdat hij volgens het rapport de eigenzinnige positie van Vera heeft weten uit te bouwen ‘zonder iets aan karakter in te leveren.’ Joey Ruchtie programmeur van Rotown is volgens de VNPF-jury de beste programmeur, vanwege zijn kennis van nieuwe ontwikkelingen en zijn gevoel voor wat er leeft in de lokale Rotterdamse scene. Toch wederom een beetje feest voor Groningen, aangezien Joey Ruchtie ooit begon in Groningen als programmeur Vera Kelderbar én nog altijd programmeur is van het Groningse festival Noorderslag.

Winnaars Groninger Popprijs bekend

Datum: 11-06-2007
Auteur: app-poparchief-prd
De keuze van organisatie Groverpop om de voorrondes van de Groninger Popprijs weer terug te halen naar de stad is goed uitgepakt. Het niveau van de aanmeldingen is aanzienlijk hoger en ook de bezoekersaantallen waren erg goed. Per voorronde heeft elke band voor ongeveer 100 man mogen spelen. Op vrijdag 22 juni zullen Not Shakespeare, The Black Atlantic, 24 Hours en Noir strijden in de finale op het podium van Vera. Voor meer informatie kijk op de website van [url=http://www.groverpop.nl]Groverpop[/url]

Reportage ’t Krotje op TV Noord

Datum: 21-05-2007
Auteur: app-poparchief-prd
In de twintig minuten durende reportage wordt vooral de nadruk gelegd op de beginjaren van ’t Krotje en de rol van de indorock en de Indische gemeenschap in de stad Groningen vanaf midden jaren 1950: het tijdperk van de Rock ’n Roll. Het Verhaal van Groningen TV Noord Dinsdag 29 mei Uitzendtijden: 18.30 en 19.30, vanaf 22.00 elk uur herhaald. Voor meer informatie kijk op: www.rtvnoord.nl
Van zondag 20 mei tot en met dinsdag 22 mei vertoont Vera Zienema 4 recente muziekdocumentaires. Op deze thema-avonden staan ook verschillende Groninger (cover)bands geprogrammeerd voor de muzikale ondersteuning. Het programma: Zondag 20, 19.30: Docu: Leonard Cohen: I'm your Man Zondag 20, 21.30: Docu: The Old Weird America: Harry Smith's Anthology of American Folk Music (Groninger première) Zondag 20, 23.00: Concert Meindert Talma & the Negroes in VERA Kelderbar Maandag 21, 20.00: Docu: The Devil and Daniel Johnston (Groninger première) Maandag 21, 22.30: Concert Awkward i met covers Daniel Johnston in VERA Kelderbar Dinsdag 22, 20.00: Docu: LoudQUIETLoud: a film about the Pixies + voorfilm Sonic Youth: 'Do you believe in Rapture' (Groninger première) Dinsdag 22, 22.30: Concert Tonic Youth in VERA Kelderbar Dinsdag 22, 23.00: Concert Dixies in VERA Kelderbar Voor meer informatie zie www.vera-groningen.nl.