U bent hier: Home Nieuws Vera Krant stopt na bijna 40 jaar
© Vera
Vera Krant stopt na bijna 40 jaar

Vera Krant stopt na bijna 40 jaar

 
Datum: 12-07-2013

Afgelopen woensdag 10 juli werd bekend dat poppodium Vera gaat stoppen met het uitgeven van de Vera Krant. Het officiële persbericht luidt:
"Sinds 1974 is de Vera Krant een begrip. Het door onze Artdivision ontworpen, door de Vera redactie geschreven en inpandig gedrukte magazine was vele jaren samen met de zeefdrukposters het toonbeeld van de DIY (Do It Yourself) mentaliteit die VERA uitstraalt. Maar de tijden veranderen en dat betekent dat de Vera Krant zal ophouden te bestaan.

We zijn een jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen met de Vera Krant met als doel deze een nieuwe impuls te geven. Dat is maar deels gelukt. De krant ziet er beter uit door een strakkere vormgeving en rijker kleurgebruik, maar hij wordt te weinig gelezen en dat is zonde. De agendafunctie die hij ooit had, bestaat nog amper door de massale overstap naar internet. De vraag ‘waar doen we het eigenlijk nog voor?’ rijst daarom regelmatig.

Daarbij is de ontwikkeling richting de smartphones/tablets zo dat we daar onze ogen zeker niet voor sluiten en daar een slag in willen slaan.

Daarnaast is het een zeer arbeidsintensief proces om de krant te vullen, vorm te geven en te drukken. Vooral het laatste wordt een steeds groter probleem, het is namelijk gebleken dat het moeilijk is om ervaring op offsetgebied in huis te houden.

Het einde van een tijdperk, anders kunnen we het niet omschrijven.

Alle medewerkers bedankt voor al die jaren van tomeloze inzet!"

Het Poparchief heeft ingebonden jaargangen van de Vera Krant vanaf 1975 tot nu (zie foto onder), maar hierin zitten nog wat hiaten. De periode 1982-1987 is nog niet helemaal compleet, met name uit 1985 en 1986 ontbreken veel exemplaren. Krantjes uit deze periode zijn dan ook zeer welkom.

Voor nadere info over ontbrekende Vera Kranten kan je contact opnemen met de .

Foto: Marij Kloosterhof
Vera Krant