U bent hier: Home Nieuws Veendamse superfan Elvis Presley bouwt Graceland en Tupelo na
┬ę Lida Keijzer
Veendamse superfan Elvis Presley bouwt Graceland en Tupelo na

Veendamse superfan Elvis Presley bouwt Graceland en Tupelo na

 
Datum: 25-10-2019

Lida Keijzer (51) uit Veendam is groot fan van Elvis Presley. En dat is nog zacht uitgedrukt. De Veendamse heeft het landgoed Graceland en het geboortehuis van de zanger in Tupelo in de Verenigde Staten nagebouwd. Thuis zijn 2 kamers ingericht met van alles wat met de zanger, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed, te maken heeft. Lida Keijzer was 9 jaar toen Elvis Presley overleed.

Vanaf dat moment vond ze alles wat Elvis was schitterend. "Zijn muziek raakte me", zegt Keijzer.

Singles

Singles, mokken, auto's, foto's, beeldjes en nog veel meer. Alles wat met Elvis te maken heeft, staat zo'n beetje bij de Veendamse in huis.

Nabouwen

Ze begon 4 jaar geleden met het nabouwen van Graceland en Tupelo. Elke dag was daarmee bezig. Het resultaat mag er zijn.

Graf

2 jaar geleden bezocht ze onder meer het graf van haar grote idool. Ze heeft over de gehele wereld contacten met Elvis-fans. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze haar bouwwerken al meerdere keren had kunnen verkopen.

Priscilla

Eind dit jaar staat een bijzondere ontmoeting op het programma. Lida Keijzer reist in december naar Engeland waar ze Priscilla, de ex-echtgenote van Elvis Presley, zal ontmoeten. Priscilla heeft Lida al een prachtig fotoboek geschonken voor haar verzameling.

Bezoeken

Elvis Presley-fans zijn welkom om de kunstwerken van de Veendamse te bezoeken. Via haar Facebookpagina kan contact met Lida worden opgenomen.

Bron: Menterwolde info.