U bent hier: Home Nieuws Springpop Revival, op Tweede Paasdag in Delfzijl met vier acts.
© org
Springpop Revival, op Tweede Paasdag in Delfzijl met vier acts.

Springpop Revival, op Tweede Paasdag in Delfzijl met vier acts.

 
Datum: 10-04-2017

Springpop nu met vier bands!

Springpop Revival, dat Tweede Paasdag in Het Lokaal in Delfzijl wordt gehouden, kent dit jaar maar liefst vier acts. Patience, Groove Ally, The Movement en Schwertmann & VanderLinde. Dat betekent dat het programma nu om 15.00 uur begint in plaats van om 16.00 uur.

De mensen achter de organisatie prijzen zich gelukkig met deze line-up. Alle vier de bands hebben een duidelijke binding met Delfzijl en Appingedam en vormen een mix van jong talent en muzikanten die al langer de podia onveilig maken.

Prijswinnaars en topmuzikanten staan op het programma van Springpop Revival dat Tweede Paasdag in Het Lokaal in Delfzijl wordt gehouden. Dit jaar niet met drie bands maar met vier; het duo Arjan van der Linde/Bart Schwertmann, The Movement. Groove Ally en Patience.

Patience
Patience opent Springop, dat dit jaar om drie uur begint in verband met uitgebreide programma. De band Patience is een jaar oud en bestaat uit Dagmar van der Werff (zang), Max Heerema (gitaar), Peter Udema (bas en zang) en Theo Bouwers (drums).
De vier hebben we allemaal teruggezien in vroegere bands en zijn zeker geen onbekenden op de regionale podia. Aanstekelijke rock maar niet louter bekende hits.

Groove Ally
Groove Ally staat als tweede op het programma. In deze swingende band vinden we Danjil Tuhumena. Deze rasmuzikant bracht het tot de tweede ronde van The Voice of Holland. Dit multitalent speelt meerdere instrumenten maar in Groove Ally is hij de bassist. Allard Folkers verruilde de drums voor gitaar en is mede verantwoordelijk voor de zangpartijen. Toetsenist Marcel Mook heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de soul- en blues scene.

Drummer Nardo Titirlobloby is groot geworden in de sessie wereld. Muziekliefhebbers hebben hem ongetwijfeld wel eens ergens op zien treden. Nardo zingt ook tweede of derde stem. Funk, soul en rock mogen we verwachten.

The Movement
Als derde staat The Movement op het programma. Vorig jaar won deze jonge band de Pop Groningen Talent Award! De band trad op tijdens het Bevrijdingsfestival 2016, Kadepop en Eurosonic Noordeslag en maandag 17 april op Springpop Revival! In de muziek van deze energieke band horen we invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy.
De band bestaat uit: Bram Menninga (bas en zang), Tim van de Windt (drums), Kevin Bos (gitaar en zang), Frank Huizinga (gitaar).

VanderLinde/Schwertmann

Het duo Arjan van der Linde/Bart Schwertmann sluiten Springpop Revival 2017 af. Ook hier een prijswinnaar. Bart Schwertmann won in 2000 de Soundmixshow met zijn prachtige vertolking van Gethsemane uit de rockopera Jesus Christ Superstar. Bart is al dertig jaar actief in de muziek.
Dat Springpop hiermee een topmuzikant in huis heeft gehaald blijkt wel uit het feit dat de beroemde Nederlandse groep Kayak hem heeft gestrikt om mee te touren als frontman!
Zijn muzikale kameraad Arjan van der Linde heeft eveneens een aanzienlijke staat van dienst. De roots van deze componist, zanger, bassist, gitarist en tekstschrijver liggen in Delfzijl. Met zijn band VanderLinde (ook met Bart) heeft hij zes albums opgenomen onder meer in de VS.
Op Springpop brengt hij samen met Bart covers. Ook Arjan speelde vroeger al eens op het oude Springpop.

Vier leuke, interessante en verrassende bands voor de entreeprijs van nul euro bieden een buitenkans voor de muziekliefhebber!

Springpop is eind jaren zeventig ontstaan in het vroegere jongerencentrum Sjangpouk aan de IJslandsestraat in Delfzijl met de bedoeling jong talent een podium te geven. Al gauw verhuisde het festival naar theater de Molenberg waar het uitgroeide tot een belangrijk festival.

Halverwege de jaren tachtig stopte Springpop.
In 2009 kwam er een Springpop Revival naar aanleiding van een reünie van de band Second Skin in Grand Cafe Het Lokaal in Delfzijl. Dit werd zo’n succes dat werd besloten tot een jaarlijks terugkerend druk bezocht evenement.

Zoals elk jaar is de toegang gratis. De zaal is om twee uur open.