U bent hier: Home Nieuws Spotrockers en Stroman semifinalisten voor de Nederpopprijs.
None

Spotrockers en Stroman semifinalisten voor de Nederpopprijs.

 
Datum: 26-03-2010

De Groninger bands Spotrockers en Stroman hebben zich geplaatst in de semifinale van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem. De succesvolle prijs is een stimuleringsprijs voor de Nederlandstalige popmuziek. Stroman en Spotrockers strijden op 23 april in poppodium Atak te Enschede voor een plek in de finale, die op 3 juli in Zwolle plaatsvindt. In 2006 heeft Groninger reggaeband Zebra de Nederpopprijs al eens in ontvangst mogen nemen.

De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Nederpopprijs Van Eigen Bodem. De organisatie stimuleert met de prijs sinds 2004 Nederlandstalige muziek en bands. Door samenwerking met partners als OngekendTalent van de NCRV, Fer Abrahams en MotorMusic, krijgen opkomende bands de kans zich te presenteren op verschillende podia in het muziekcircuit.

Middels twee weekenden van semi-finales in april en mei en een stemmodule op www.ongekendtalent.nl worden uiteindelijk 5 finalisten uitgekozen. Zij strijden op zaterdag 3 juli op het festival VanEigenBodem om de felbegeerde hoofdprijs. De winnaar van de Nederpopprijs gaat onder meer naar huis met een geldprijs van 1.500 euro, een speciale bandcoachdag, een optreden tijdens de Gentse Feesten en twee dagen gratis studiotijd bij MotorMusic.