U bent hier: Home Nieuws Scholen doen mee in nieuwe Oosterpoort.
┬ę onbekend
Scholen doen mee in nieuwe Oosterpoort.

Scholen doen mee in nieuwe Oosterpoort.

 
Datum: 17-12-2019

Scholen doen mee in nieuwe Oosterpoort.

Het hoger en middelbaar beroepsonderwijs in de stad krijgt een actieve rol in de beoogde opvolger van muziekcentrum de Oosterpoort in Groningen.

Daarover hebben vier mbo en hbo-instellingen deze week een intentieverklaring ondertekend met SPOT, de gemeentelijke theater- en concertorganisatie achter de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en Grand Theatre. Al in de aanloop naar de nieuwbouw gaan deze partijen samenwerken.

Straks in eigen huis opgeleid

Het nieuwe muziekcentrum dat uiterlijk in 2027 de deuren opent, biedt straks werkervarings- en stageplaatsen aan studenten van Hanzehogeschool, Alfa-college, ROC Noorderpoort en NHL Stenden. Andersom profiteert SPOT van de kennis en onderzoeksfaciliteiten van de vier scholen. Bovendien verzekert de samenwerking de dienst in de toekomst van voldoende aanbod van nieuw technisch en facilitair personeel.

Knoop over locatie komend jaar doorgehakt

Voor het nieuwe muziekcentrum zijn na een uitgebreide verkenning nog twee plekken in beeld: het Stationsgebied Zuid en het Ebbingekwartier (Vrydemalaan). Komend voorjaar presenteert de gemeente een vervolgonderzoek naar de voors en tegens van beide locaties. Op basis daarvan hakt de gemeenteraad de knoop door.

Bron: Groninger Gezinsbode van 17-12-2019
Foto: