U bent hier: Home Nieuws Reinout Douma wint Grunny 2015
© rtvnoord
Reinout Douma wint Grunny 2015

Reinout Douma wint Grunny 2015

 
Datum: 18-01-2015

Groningen 17-januari-2015

De Grunny, de jaarlijks muziekprijs van RTV Noord, gaat dit jaar naar Reinout Douma. Hij is de muzikaal leider van het Noordpool Orkest.

'Met zijn enthousiasme weet hij zich keer op keer landelijk in de kijker te spelen en mag hij zich met recht de ambassadeur van de Noord-Nederlandse musici noemen', zegt RTV Noord-directeur Gijs Lensink in De Oosterpoort.

Douma komt oorspronkelijk uit Doetinchem. Hij verhuisde voor zijn studie Rechten naar Groningen waar hij bleef. Zijn liefde voor muziek bracht hem uiteindelijk op het conservatorium.

Pinkpop
Als muzikaal leider van het Noordpool Orkest onderscheidt hij zich door niet traditioneel klassiek werk te spelen, maar juist de muziek van nu. Zo bracht hij een CD uit met nummers van de beroemde rockband Radiohead.

Als eerste Groninger deelde hij in 2014 het podium van Pinkpop met rocklegende Ed Kowalczyk van de Amerikaanse rockband Live.

Beeldbepalend
Voor het tweede achtereenvolgende jaar was hij één van de bepalende elementen van de Nacht van Noord, het jaarlijkse muzikale eindejaarsfeest van RTV Noord.

De Grunny is tot nu toe uitgereikt aan Erwin de Vries (2010), Lianne Abeln (2011), Jur Eckhardt (2012), Bert Hadders (2013) en Jan Henk de Groot (2014).
Bron: RTV Noord