U bent hier: Home Nieuws Rapper Sjef brengt met Liefdesleedjes ode aan het break-up-seizoen
© Tim van der Heide
Rapper Sjef brengt met Liefdesleedjes ode aan het break-up-seizoen

Rapper Sjef brengt met Liefdesleedjes ode aan het break-up-seizoen

 
Datum: 20-11-2019

Rapper Sjef brengt met ‘Liefdesleedjes’ ode aan het break-up-seizoen.

De Groningse rapper/producer Sjef heeft woensdag zijn nieuwe solo-EP ‘Liefdesleedjes’ uitgebracht. Het minialbum is een ode aan het break-up-seizoen dat in de donkere nadagen van november van start gaat.

De EP is onder meer gratis te beluisteren op Spotify. ‘Liefdesleedjes’ verschijnt in de periode rond de jaarwisseling waarin traditiegetrouw veel relaties op de klippen lopen.

Het minialbum draait dan ook volledig om de schaduwkant van de liefde: thema’s als break-ups, ruzies, woede en angst voeren de boventoon. De EP is een ode aan de stukgelopen liefde, aan de relatiebom die barst. En aan de duistere gevoelens van eenzaamheid, verlatenheid, ontgoocheling en woede die achterblijven, zodra de roze liefdesmist is opgetrokken.
Van zwaar tot lichtvoetig

De EP telt vijf uiteenlopende nummers, elk volledig gecomponeerd, geschreven en uitgevoerd door Sjef. In deze tracks komt de schaduwzijde van de liefde op tal van manieren aan bod, in nummers die variëren van duister en zwaar tot lichtvoetig en swingend. De nummers doorspekt met vleugjes soul, jazz en de meerstemmige raps en zang die Sjefs stijl kenmerken.
Carlien Bootsma

‘Liefdesleedjes’ is de eerste solo-EP die Sjef uitbrengt. De oud-Groningse zangeres en journaliste Carlien Bootsma zingt mee in ‘Niet goed genoeg’, over een alleenstaande dame die het maar niet lukt om de liefde in haar leven te halen. De track ‘Bye’ bevat zang van de Groningse kunstenares Paulien Guibal, terwijl de finale van het nummer is voorzien van scratches door de Groningse dj Bobbie Draaitafel (Kariem Elmallah).

In augustus dit jaar bracht Sjef de single Plopatou uit, over de gelijknamige, markante Groninger.
Bron: Groninger Gezinsbode van 20-11-2019
Foto: Tim van der Heide