U bent hier: Home Nieuws Poppodium EM2 in Groningen breidt uit.
© em2
Poppodium EM2 in Groningen breidt uit.

Poppodium EM2 in Groningen breidt uit.

 
Datum: 29-01-2020

EM2 gaat Paradiso achterna en wordt op een na grootste poppodium in het Noorden

Poppodium EM2 in Groningen breidt uit. ,,We gaan van 800 naar 1200 bezoekers’’, zegt eigenaar Chris Garrit. ,,Zo wordt EM2 een van de grootste zalen van Noord-Nederland.’’

,,Het pand is een eeuwig bouwproces’’, zegt Garrit. ,,We zijn nu in de fase aangekomen dat we het ‘Paradiso-balkon’ kunnen bouwen.’’ Dat betekent dat er een balkon over de volledige breedte en lengte van het pand komt, met uitzicht op het podium en de dansvloer.

Congressen, diners, beurzen en cultureel aanbod

EM2 wordt volop verhuurd voor congressen, diners en beurzen. En steeds meer mensen bezoeken de zaal op het Suikerunieterrein vanwege het culturele aanbod. Van coverbands tot een optreden van bijvoorbeeld Def P; de evenementen trekken steeds meer publiek.

Daarom dus uitbreidingen. Garrit: ,,Pin me niet op het exacte aantal vast. Maar we gaan richting de 1100 tot 1200 bezoekers.’’ Alleen De Oosterpoort kan meer zielen herbergen (1800 in de grote zaal). Podia als Hedon (Zwolle), Neushoorn (Leeuwarden) en Huize Maas zijn allemaal een stuk kleiner.

Geen subsidie

Bovendien ontvangt EM2 geen subsidie, zoals de meeste zalen in dit rijtje. Het succes van EM2 ligt volgens Garrit juist met name in de creatieve ondernemersgeest. Maar ook in de liefde voor livemuziek. Dat komt bijvoorbeeld terug in de akoestiek, die volgens veel popmuzikanten ongeëvenaard is. ,,De houten vloer zweeft op rubber en alle muren plus het plafond zijn geperforeerd’’, zegt Garrit. ,,Dat is beter voor het geluid.’’

Hij hoopt dat de verbouwing richting het einde van het voorjaar wordt voltooid.

Bron: Groninger Gezinsbode van 28-01-2020